Dobrý den, Dávám to do rubriky škola, ale tento problém je i poměrně obecný. Už nějakou dobu mám hrozný problém se na něco soustředit, dokážu to chvíli, ale pak potřebuji něco dělat. Vždycky vnímám, jen u toho něco dělám, takže pozor dávám a vím, co bereme, dokážu odpovědět i když se mně učitele na něco ptají. Chodím ale na SŠ, maturita brzy, no a tyto problémy mi začaly asi přes léto a tento rok to pociťuji hodně. Navíc i učitelé si toho všímají. Třeba dneska jsem kvůli tomu dostala poznamku, no prostě vysvětlovat učitelce, že ji vnímám, ale něco u toho potřebuji dělat se mi nechce. Každopádně nevím, co dál, jak dál? Mám diagnostikované úzkosti, na které beru léky (pokud je důležité). Prostě nevím, co dělat, jak se začít soustředit... A není to jen ve škole, ale celkově mi to přijde, že všude. I u filmů. Může jít o poruchu soustředění?
Dobrý den, jistě, je to porucha soustředění, která může (ale nemusí) mít souvislost s těmi léky, které berete na úzkosti. Poraďte se o tom s lékařem, který ty léky předepsal a třeba změní léčivo či dávkování toho léčiva současného. Zdravím!
Jaké léky přesně užíváte? Pokud berete něco tlumiveho, pak Vám učení nepůjde. Řešte s lékařem, který Vám léky předepsal. Tlumive "sedativni" se dávají prave na uzkosti a některá sedativa jsou návyková. Mají se užívat jen krátkodobé.
Normální to není, to cítíš sama. Objednej se opět k tomu lékaři, co Ti ty léky předepsal. A pak je také dobré vědět, že problémy se soustředěním mívají děcka, která konzumují hodně cukru, sladkostí a slazených nápojů.
Musíš se sama na sebe trochu naštvat a začít si sama sobě být "velitelem" a "vychovatelem". Odvrhnout přílišnou expozici digitálnímu světu, displejům. Víc se hýbat na svěžím vzduchu ( a nemusí to být jen samoúčelné cvičení, běhání, ale třeba i pomoct někomu s něčím ), neponocovat, dřív ( a ve stejnou dobu ) vstávat, zdravě jíst, otužovat se. Mozek na to vše bude reagovat zklidněním a soustředěním. Farmaka a psychologové jsou spíše past, než řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.