Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Goniometrické funkce

Od: koksi odpovědí: 9 změna:

Zdravím, zajímalo by mě, jak na kalkulačce počítat s goniometrickýma funkcema. Asi by to mělo být někde v návodu ke kalkulačce, jenže ten jsem ztratil a nemohu jej najít.

Mám třeba spošíst:

cos ß = 43,22 (no prostě nějaké číslo, to jsem jen tak teď plácnul)

A potřebuji vědět kolik je úhel ß ve stupních...

Jak se s tím počítá?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maruskae*
hodnocení

1x

1. cos nemůže být 43,22

2. záleží na typu kalkulačky

Já bych to na své namačkala jako SHIFT cos(43,22)=

hop®
hodnocení

0x

Koksi, nemám zrovna u sebe kalkulačku abych ověřil přesný postup.

Hlavně bych mohl mít trošku jinou kalkulačku, a tlačítko "plus"druhé odspodu a ne první, jak to máš Ty ( - to kdybych to vysvětloval opravdu jako pro blbý). ;)

1. pokud znáš výsledek zadání, zkus experimentovat - tak se nejlépe zapamatuješ ten správný postup.

2. stáhni si návod k jakékoli kalkulačce, která umí funkce. Postup pořadí mačkání tlačítek je 99% stejný.

3. Zagugli - co třeba aristoteles.cz/...

Výběr je na Tobě. :)

tlapka*
hodnocení

0x

Na mé kalkulačce musím zmáčknout shift a pak tlačítko, NAD kterým je cos na méně prvou. A většina spolužáků to má stejně, někteří pro to mají přímo tlačítko, takže ani nemusí jít přes ten shift. Zkus najít něco podobného. :)

hodnocení

0x

Jen upozornění (postupy poradili) to číslo 43,22 je plácnuto blbě, cosinus musí být mezi -1 a +1 (včetně)

patronka*

Souhlas, mně to vyhodilo ERROR. Patronka

jirbar*
hodnocení

0x

Když už máte ty kalkulačky. Spočte mi prosím někdo cotg 0°

Ale no tak*zed*

jirbar*

Třeba to někdo vypočítá. Co já vím?

Možná Chuck Norris

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]