Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit angličtinu k maturitě?

Od: dan* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, jelikož budu mít na jaře poslední 3. Pokus z AJ, tak bych chtěl od vás nějakou radu, nebo metody jak si upevnit její základy? Hlavně na didaktický test? Ústní a slohovku mám komplet za sebou a to oba za čtyři za což jsem v celku rád. Doučování moc nepomohlo.
Matiku jsem si nevybral, protože vím, že bych jí neudělal a hlavně taky kvůli tomu, že jsem z ní dělal reparát tudíž je jasné, že bych z ní nikdy neodmaturoval.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gafie
hodnocení

2x

A dělá ti spíš problém slovní zásoba, že třeba když něco čteš, tak nechápeš obsah toho sdělení, nebo časy (přítomný časy prostý a průběhový, jak píše krtek)? Protože didaktický test je z většiny o chápání psanýho textu, třeba u letošního testu (jaro 2023) jsou na gramatiku zaměřený pouhý dvě cvičení (doplňování slov do textu (slova si vybíráš) a i tak je většina v tom cvičení spíš o chápání textu, než o chápání principu gramatiky).

Takže pokud nezvládáš didaktický testy, tak očividně nemáš ani základy slovní zásoby a měl by ses holt učit slovní zásobu úplně od začátku - číst jednoduchý texty, sledovat filmy s titulkama, pokud máš možnost, tak se dostat k učebnicím pro základku. Část didakťáku tvoří i poslech, tak na to taky pozor.

A přijde mi hrozný, že ti bylo umožněno projít (s očividně takovými "znalostmi") až k maturitě a udělat(!) byť se čtyřkama ústní a slohovku. Učitelé tě vůbec neměli k maturitě pustit.

dan*
hodnocení

Časy a hlavně poslechy a porozumění toho co říká 2., to jsou problémy.

hodnocení

1x

Achjo, maturita už úplně ztratila váhu. Státní maturita z čehokoliv je tak směšně snadná, že fakt nechápu, jak ji můžeš dělat napotřetí. A didaktický test je přece ta nejsnažší část. A jak se naučit? No jedině procvičováním. Určitě se dají sehnat nějaké pracovní listy, kde si můžeš doplňovat a nechato to pak někým zkontrolovat. I online testů bude hafo. A když jedno doučování nepomohlo, tak zkus jiné.

Ano, na netu je plno zadání a tipů, třeba přímo u zdroje, u NOVÉHO AMOSE, nebo se dá najít pár videí na Youtube.

dan*
hodnocení

Průměr známek za poslední dva roky jsem měl 3,2 až 3,3.

kmet
14.10.23 16:19
hodnocení

1x

Rady zde

krtek6
hodnocení

1x

Pokud nemáš nabiflovany hromady slovíček a nechápeš základy typu tvorby skladby věty a jak se dělá přítomný čas prostý a průběhový což se učí od 4. třídy furt dokola a dokola (mě už to unavovalo) tak těžko někdo něco zmůže...o ničem jiným jazyk není

svatoslav
hodnocení

1x

Hlavně nečekat, že "se to udělá samo", omyl, makat, makat, makat... to je moje rada

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]