Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účast rodičů na zkouškách

Od: samurraj® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jestli je někde ve školském zákoně (ve kterém) vymezeno či uvedeno, jestli se rodič(e) mohou zúčastnit a být přítomni u svého dítěte při jeho přezkoušení.

Jedná se mi o lidovou školu umění, ale asi by měli platit nějaké všeobecné podmínky. Díky za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

hmm, učitel naší prostřední z prvního stupně základky nám kdysi říkal, že jakožto zákonní zástupci nezletilých máme právo kdykoli přijít do vyučování, takže se nemáme stydět a můžeme se domluvit. ale tedy nikdy jsem v legislativě nezkoumala, kde to má či nemá oporu.

hodnocení

0x

Myslím,že záleží na každé škole, jaká si určí pravidla.Co jsem viděla na webu lidových škol většinou se vše koná bez přítomnosti rodičů. Ovšem jsou i vyjímky...Takže nebude žádný zákon který by zakazoval/škola si to určí sama/.Spíš bych se informovala u té dotyčné školy...

111®
hodnocení

0x
Třeba maturity jsou veřejné, tak proc by nemohly byt veřejné i jiné zkousky. Precti si školsky zakon.
hodnocení

Školský zákon jsem si zběžně pročetl, ale nic o tomto jsem v něm nenašel.

lmgify
hodnocení

0x

Přezkoušení jako nesouhlas s klasifikací? Spíše ne.

§ zákona

hodnocení

Nejde o žádný nesouhlas s klasifikací. Jde o postupové zkoušky a dotčený učitel neumí jednat s dětmi, tak chci být přítomen u průběhu postupové zkoušky. Proto se ptám

lmgify

Postupové zkoušky by podle vyhlášky pro umělecké školy měly být komisionální (minimálně 3 členové).

Jestli jsou komisionální zkoušky přístupné pro rodiče nezletilého žáka, se zkuste podívat do Školního řádu školy (na stránkách školy) nebo se zeptejte ředitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]