Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijdu si k ničemu

Od: matous odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, chtěl sem se zeptat, chodím na střední a vybral sem si obor automechanik, škola mě baví sem rád že sem si ji vybral, ale přijde mi že nejsem dostatečný, pan mistr mi říkal že si z toho nemám nic dělat když sem si to nikdy nemohl zkusit, ale mě to přijde že se mě jen snaží uklidnit a když vidím ostatní jak jim jde vše rychleji a rovněji tak se cítím čím dál hůř, prostě nevím co s tím mám dělat, vím že je důležité že mě baví ta škola, ale prostě nemyslím si že to zvládnu *nevi*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Důležité je že tě to baví, zručnost a ostatní přijde učením a věkem.
Proto jsi učeň a ne mistr.

ltz
hodnocení

5x
Důležité je, že tě škola baví. Opak by byl už problém. A při práci je někdo rychlejší, někdo pomalejší, ale hlavní je, aby byla provedena kvalitně, i kdyz třeba pomaleji. Praxí se vše ještě zlepší.

Firmy preferují rychlost před kvalitou. Bohužel.

lmgify
hodnocení

3x

V kterém jsi ročníku?

Až něco uděláš 100x, tak taky budeš rychlý a rovný. Ať je to řezání dřeva, výpočet integrálu nebo nastavení něčeho na autě (co "rovného" dělají automechanici?).

Někdo se činnost1 naučí po 80 pokusech, jiný po 7. U činnosti2 to může být přesně naopak.

Ze začátku se jako u všeho zaměř na kvalitu a správnost postupu. Rychlost přijde později buď sama nebo budeš už sám vědět, kde by to šlo zrychlit.

hodnocení

2x

Je potřeba odlišit situaci, kdy ses mohl dostat mezi učně, kteří doma už ledacos rozebírali a vedle nich se cítíš méně zručný, od situace, kdy by ti zručnost nebyla dána. Obecně platí, že není dobré se nutit do něčeho, k čemu člověk není. Je důležité vybrat so to, k čemu má člověk talent. I s horší zručností můžeš být dobrým diagnostikem.

hodnocení

2x

Já myslím, že mistr má pravdu. Hlavně si neříkej, že to nebudeš zvládat, ale říkej si: "To zvládnu" nebo tak nějak. Neporovnával bych se moc s druhými. A když zvládneš nějaký úkol či práci, tak se trochu "pochval".

hodnocení

2x

Přidám pohled z trochu jiné strany, takové srovnání. Slavný starořeckký řečník, nejslavnější řečník všech dob, (též politik a právník, v mládí trochu šislal abrebentil, dokonce jeho první projev na veřejnosti skončil maprostým fiaskem, kdy musel utéci od řečnického půltíku. On se ale nevzdal. Po tomto nezdaru se jej ujal známý herec, který mu vysvětlil, kde dělá chyby a jakým způsobem docílí zlepšení ve všech směrech rétorského umění. Každý den poctivě cvičil artikulaci a piloval práci s hlasem. Pověsti o jeho snaze překřičet příboj a způsobu vkládání kamínků do úst kvůli čisté výslovnosti, jsou dnes pro všechny už notoricky známé. A na závěr:

Co by ti poradil: "Nikdy se nevzdávej, a pokud budeš chtít, dokážeš všechno, na co si jen vzpomeneš. Ve svém projevu buď neohrožený. Neboj se projevit svůj názor."

liska5
hodnocení

1x

A Tvoje čeština Ti to ještě komplikuje. Jsem x sem

Jsem rád, že jsem si to mohl zkusit. Až budeš mít po praxi, napiš sem, jestli se to zlepšilo. V době prázdnin si ber brigády v oboru. Žádnej učenej z nebe nespadl... ... Každý začátek je těžký.

lmgify

Bude z něj automechanik, ne spisovatel, tak je to trošku omluvitelné. Píše, jak to slyší a nehledá v tom gramatickou strukturu (viz neoddělené vedlejší věty).

liska5

Já to nehrotím. Někde se i trefil. Jde o čitelnost. Třeba je teď natrvalo poučen.*klik*

Kéž by si liska5 místo poučování přečetla jak "česky" to napsala ona. Když je dobré žádnej a učenej, proč by ne sem, místo jsem, ty moudro?

No, automechanik,... když si sám myslí, že na to nemá...

Tak třeba bude jezdit s kamionem.

liska5

Luczniku, to jsou citáty. Tak, jak se hovorově vysloví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]