Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednání ředitelky ZŠ

Od: janaamosa odpovědí: 40 změna:
Dobrý den, mám dotaz. Vnučka je levák. Její učitelka matematiky, ředitelka školy vnučce řekla, že její písmo je na facku! (6.trida).

Děkuji za odpověď, co dělat s tímto způsobem podanou informaci dítěti. Babička

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx
hodnocení

15x
Naučit dítě psát trošku čitelně. co jiného s tím chcete dělat!? Dnešní děti obecně s rukama neumí, už ani psát
xxx
Ale třeba je vaše vnučka dobrá v něčem jiném, než v psaní:
This is awesome

youtu.be/...

hodnocení

12x

S touto informací bych naložil tak, že bych se snažil vnučce vysvětlit, že by měla psát tak, aby to paní učitelka (a nejen ona) mohla přečíst.

Až dostane z nějakého testu nižší známku "jen" proto, že píše číslici 6 a 0 podobně, (o textu nemluvím)pak se budete opět divit.

A to že vnučka je levák, vůbec není podstatná informace.

asd1
hodnocení

11x

Pokud škrabe že to nejde přečíst tak má učitelka pravdu a měli byste doma zapracovat na krasopisu. S ředitelkou probrat leda to, že se psaní nevěnovali dostatečně už od první třídy a že by na tom v hodinách češtiny měli zapracovat.

Jak s tim má souviset že je levák? Jestli jí nenutí psát pravou tak to neni podstatný..

hodnocení

6x

Se školou neřešit nic. Vnučce vysvětlit že i někteří vzdělaní lidé říkají hlouposti.

Pokud budete ve škole řešit, může si na ni zasednout a už abyste ji přehlásila do jiné školy. Ředitelka tam zavolá a bude to pokračovat. Není dobré vždy dítěti umetat cestičky. Ať si zvyká, že život je pes.

janaamosa
hodnocení

Děkuji. Když mi dcera volala, co se "zase" stalo ve škole, řekla jsem jí, že bych to se školou neřešila. Mám zato, že je málo dobrých pedagogů
Zároveň vím, že tato profese je velice náročná.
Nevím jak budou rodiče mé vnučky postupovat. Myslím, že neudělají nic, co by jí mohlo uškodit. Ještě jednou děkuji za váš názor, který je mi nejbližší! Mějte se moc hezky! Babička
ouje
Vy se tu podle nicku stavite do role pedagoga to je z filmu Starci na chmelu ze?
s zakyni komunikujete po telefonu a vubec neresite, jestli vase vnucka neni zaostala v psani a nejblizsi vam je, kdyz nekdo napise 0rijemna slova, ktera nebyvaji pravdiva, protoze pravdiva slova zase nebyvaji prijemna …
janaamosa
hodnocení

Rozhodně mě zajímaly názory jiných lidí, jak by jednali v této situaci. Mám radost, že jsem našla názor shodný s mým. Nic víc, nic míň. Nekamenuji reditelku. Jsem ale naprosto přesvědčená, že příměr o fackach je zcela nevhodný!
. Povolání pedagoga je posláním, je u nás nedoceněné a to je možná příčina mnohých pochybení ze strany kantorů. Dobrou noc

xxx
hodnocení

6x
“ co dělat s tímto způsobem podanou informaci dítěti “
Tato věta syntakticky nedává moc smysl.
Pokud matikářka má takovýto názor, tak má zřejmě velký problém vůbec přeluštit škrabopis vaší vnučky.
Možná míříte na to, co si to paní ředitelka údajně (asi jste nebyla u toho, informaci máte pouze od vnučky) dovolila, případně že se z toho vaše sněhová vločka rovnou zhroutila?

vili
hodnocení

6x
U nás v práci jednou řekl naprosto vážně na poradě ředitel vysokoškolsky vzdělané podřízené, že jestli nebude psát čitelněji, že ji vyhodí. Že její odborné kvality nepřevyšují nad jejím lemplovstvím v pořizování ručně vyplňovaných podkladů.
V dnešní době psaní na počítači se to může zdát jako zbytečný problém, ale občas se najde chvíle, kdy je potřeba něco napsat ručně. Ono je veskrze trapné, když kolikrát někdo nepřečte poznámky sám po sobě, natož aby to musel luštit někdo jiný. Proto bych doporučil, vnučku trénujte v psaní a paní ředitelce poděkujte za upozornění.

hodnocení

5x

Paní učitelka je blbka, pokud to opravdu řekla takto, lze to říci i méně agresivně. Holt nezbývá, než na grafické stránce písma zapracovat. Ovšem je možné, že vnučka trpí mírnou formou dysgrafie, což je psychická porucha a fackování opravdu není vhodná terapie.

Jestli kocouří písmo rodiče tolerovali až doposud, není to chyba učitelky a prakticky ani té lempl slečinky. Co je to za dobu,když učitel nesmí nic vytknout? To se můžeme divit, co ze školy lozí za děcka.

hodnocení

3x

@janaamosa - ředitelka školy vnučce řekla, že její písmo je na facku!
Nikdo nevíme, co tomu předcházelo. Jestli slečna má nějakou poruchu (samotné leváctví omluva pro škrabopis není), nebo psaný text "jenom" odflákla. Možná i po předchozím (několikátém) upozornění, se kterým se třeba doma ani nepochlubila. V tom druhém případě bych tu kantorku snad i chápala - mimochodem, už s ní rodiče mluvili? S jinými učiteli tenhle problém nemá?

já si myslím, že kecá...

ouje
Kdo keca? Babicka anebo vnucka?
Je to napínavý jak moje kšandy…

hodnocení

2x

Měla jste jí nafackovat doma. Pochopte prosím, že paní ředitelka to ve třídě nemůže udělat.

janaamosa
hodnocení

Je mi velmi líto, že tak často fackovali vás...

hodnocení

1x

ředitelka školy vnučce řekla****opravdu to řekla ředitelka, nebo to jen sdělila vnučka Vám?

Děkuji za odpověď***Není zač.

hodnocení

1x
Tahle cela diskuse je zase na nic.
Jak muzeme zhodnotit neco,co nevidime?
Je zde moznost vlozit fotografii. Tak nam vyfotte,jak pise vnucka
Nebojte se, snad se tu nebude nekdo smat.
Ucitelka muze mit pravdu, ale s tema kecama si to muze odpustit. To spis pusobi jak kdyby byla zapskla az do prdele...
Skoda,ze je doba,kdy my vsichni, i deti tukame prsty do mobilu a klavesni
ouje
Pí.čitelka něco řekla vnučce.
Vnučka něco řekla mamce.
Mamka to sdělila (napsala) babičce.
Babička to napsala nám.
No a je z toho div ne WW3.
A proč? Protože babička málo řezala ceru, a ta málo řezala vnučku.
A vůbec nevíme kontext, jestli vnučka chtěla být zajímavá, nebo sešla vyplakat, nebo…
Dneska už je to nahnutý, musíte se bát říci dementovi, že je demen.., Černochovi, že je černý, Romovi, že je ROM. A žákovi základní školy, že škrábe jako pra…
No, když ještě učitele haranty řezali, mělo to na nich nějaké následky?
krtek6

právě, že s těma kecama si to odpustit nemůže...to je ta pointa...když na to rodiče a dcera dlabou...tak aspoň ta učitelka je natolik soudná a na dnešní dobu odvážná, že to řekne na plnou hubu..

janaamosa
hodnocení

Ty nikdy nebudeš vidět, řekla mu maminka...

ouje: No, když ještě učitele haranty řezali, mělo to na nich nějaké následky?

Mělo: Táta přiběhl ze školy s natrženejma ušima, celej od krve. Prej se nenaučil nazpaměť nějakou motlitbu do hodiny náboženství. Tak se večer děda vypravil na faru. Co se tam dělo, nikdo neví, ale faráře nikdo víc než týden neviděl, asi nastydl nebo co :-D. Takže jo, když ještě učitelé haranty řezali, mělo to pro ně následky *frajer*.

Už se to pomalu stává tradicí, že místo rady se to tu zvrhne v žumpu. Nad tímhle fakt kroutím hlavou, jací zmetci dovedou být někteří "rádci". Tahle poradna je prachmizerně moderovaná.

@orion
Právě proto tady žádám tazatelku, aby nafotila písmo vnučky, protože pak se to tu hemží spekulacemi.
Každopádně bych já teda neříkal 11ti leté holce, že je její písmo na pár facek. Když jí ponížíš, shodíš, tak ztratí důvěru, zvlášť když ji to řekne před celou třídou. Jestli se to teda stalo
@amper
To opravdu farář natrhnul tvymu tátovi uši,?

@orion: omlouvám se za OT, ale nějak mi to nedalo

@boban: Čistočistá pravda, dřív to bylo i trochu vidět. Každopádně to byla poslední hodina náboženství v tátově životě.

amper:
Mé povzdechnutí je sice pod vámi, nicméně nebylo mířeno na vás. Žumpu z toho dělají jiní, vy jste jen OT.

ml1
hodnocení

0x

Co asi by se s něčím takovým dalo dělat. Snad jen pomyslet si něco o jistých místech.

Levák nebo pravák, to je snad dneska úplně jedno.

ka
hodnocení

0x

Pokud dítě trpí logopedickou poruchou, měl by pedagog místo blbých inzultačních keců odkázat rodiče na řešení problému u odborníka.

Pokud je to záležitost lemplovství výuky/výchovy dítěte, tak pravopis je zanedbatelná část a pozornost by se měla zaměřit k jeho příčině.

Kdo je babičko jeho zákonný zástupce?

ka

...její...

janaamosa
hodnocení

Zákonný zástupce jsou rodiče. Dcera mi psala, když vnučka přišla ze školy a oznámila, jak s ní paní ředitelka mluvila.
ka

Nechť to řeší dcera s přímo s ní. Za poruchu psaní dítě nemůže.

I přes ty nemístné kecy může být ředitelka dobrá pedagožka.

To tu nemůže nikdo posoudit.

drsnijakosmirgl
hodnocení

0x

Jéžiš, tady je drsňáků. Pokud to učitelka/ředitelka opravdu řekla, je to velké pochybení. Samozřejmě je na místě upozornit na nečitelné písmo a vyžadovat nápravu, ale ne tímto způsobem. Radím vám oslovit učitelku/ředitelku a požádat ji o vyjádření.

Pokud to učitelka/ředitelka opravdu řekla,

Je to na facku... Osobně pochybuju,že to učitělnica myslela doslovně a ponoukala rodiče k tortuře žáka. Když znuděná puberťačka řekne "já se picnu",taky asi hned nevoláte na 112...

runner2
hodnocení

0x
A jak to její písmo vypadá, má paní ředitelka pravdu nebo nemá?

krtek6
hodnocení

0x

já jsem levák...a až do 2.stupně zš jsem dostával diplomy nebo pochvaly či jak se tomu nadávalo, za pěkný psaní..takže evidentně chyba je ve vnučce, protože ji nikdo nedonutil, nenaučil a hlavně nevyžadoval, aby psala pěkně a čitelně...stěžujte si doma u vlastní dcery/syna, že to tak zanedbali...ale teď, v 6.třídě už horko těžko něco napraví...za nás se to řešilo jednoduše... zleva zprava...roztrhat sešit na půl...a přepsat...pravidelný kontroly...a když nepomohlo...tak znova...dokud to nebylo pravidlem..

janaamosa
hodnocení

Orion- Moc se omlouvám, nemám teď možnost vyfotit vnučky písmo.Vite vím, že je vychovávána spolu s bráškou upřímně a otevřeně, bez pokrytectví. Ačkoliv patřím do jiné generace a zažila jsem jinou výchovu, musela jsem přehodnotit své názory. Dcera a zeť vychovávají děti beze strachu. Dávají jim najevo důvěru a děti jim věří. Nestalo se, že by jejich důvěru zklamali. Jde o to, že celý školský systém v naší zemi není dobrý. K lékaři jde člověk s vírou, že bude zdravý. Do školy by měly děti chodit s radostí. Jestliže učitel nenadchne žáky, nezaujme je, nepřenese na ně lásku ke vzdělávání, o čem to je? Nakonec nepotřebuje celá společnost uzdravit?!
ko
Jistě, ale proč nezačnete u sebe, u vaší dcery, u vaší vnučky?
Pok….. by nejradši začínali od cizích…
Zamyslete se nad tím, že nemáte možnost, vy nemáte vůbec žádný vliv, ani odvahu, abyste svoji vnučku, která vyrostla s mobilem v ruce, požádala o to, aby ten prasopis vyfotila :) přiznejte se, vy máte strach po ní cokoliv chtít, bojíte se, že vás pošle někam, že zjistíte, co je to zač
….
A s vaším závěrem trochu nesouhlasím, domnívám se, že pokud neproběhne dril a lehké nalomení, vyroste pouhý (pod)průměrný člověk, málokdy někdo nadprůměrně ambiciózní a úspěšný…
Zrovna v 11 letech lze ještě hodně napravit…

Já jsem po fotce písma nevolal, k čemu by nám to bylo? Když paní učitelka tvrdí, že je písmo špatné, tak to tak nejspíš bude, otázkou je důvod. Pokud je v silách vnučky písmo zlepšit, tak je třeba se o to pokusit. Naše školství bych neřekl že je špatné, spíš nestejně kvalitní, jsou velké rozdíly mezi školami, mezi učiteli. Když je špatný kantor, dítě se pak do školy netěší a učivo přijímá s odporem, s tím se setkal, třeba i z doslechu, asi leckdo.
...
Koukám předběhl mě vyšinutý grafoman s x nicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]