Nejste přihlášen/a.
Jakou rovnicí byste vyřešili příklad.
-Při losování se vybírá z 400 000 čísel. Já jich mám bude jich vytaženo 4 000. Mých čísel (výherních je 200). Každé může být vytaženou pouze jednou.
Jaká je pravděpodobnost, že bude vytaženo alespoň 1 z mých
A jak by to bylo když bych chtěl zjistit pravděpodobnost vytažení třeba 5 z mých čísel?
Děkuji
Kombinace bez opakování to je tuším permutace.. Najdi si kalkulačku, každá lepší má funkce typu kombinace/permutace... A věřím, nechce se mi to někde hledat, že bude i virtuální do telefonu?
Tušíte špatně. Permutzace je uspořádání n prvků. tedy vlastně variace n prvků z n. Tazatel potřebuje vybrak k prvků y n, aniž bzy mu záleželo na jejich uspořádání. tedy vlastně variace, jejichžpočet je třeba vydělir permutací k prvků, protože variace započítala jednotlivá uspořádání "každí extra" , což nechceme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.