Kdy užít sicher a kdy bestimmt? Věta Sie wird sich bestimmt ärgern, wenn du nicht kommt. Proč tam není místo bestimmt sicher!? Díky za případné odpovědi
Bestimmt je tam proto, protože si nejsme 100% jisti,že naštvaná opravdu bude. My si jen myslíme, že je tu vysoká pravděpodobnost. Přemýšlím,jak to vysvětlit. Pokud někdo po mě chce s něčím pomoci, odpovím sicher. Protože vím, že mu 100% pomoci chci, že mu 100% pomohu. Sicher se používá tam,kde si jsem 100% jistá, co je naprosto samozřejmé, zaručené. Bestimmt naopak použiji například - kamarád se mě zeptá "máte u vás v obchodě s potravinami rybičky?" Moje odpověď bude bestimmt. Já nevím úplně jistě,zda tam ty rybičky mají. Ale já věřím,že tak nějaké mít budou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.