Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může tohle učitel udělat?

Od: erikpeschta odpovědí: 15 změna:
Takže, nedávno jsme psali test z Němčiny na něco co jsme se neučili a já se chci zeptat jestli učitelka nám může dát na něco co jsme se neučili test. Myslím že je to nesprávné. (Omlouvám se za opakující se slova)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

...- učitel klasifikuje jen probrané učivo, zadávání nové látky k samostatnému nastudování celé třídě není přípustné, - před prověřováním znalostí musí mít žáci dostatek času k naučení, procvičení a zažití učiva. - prověřování znalostí provádět až po dostatečném procvičení učiva.

Zdroj: Pravidla pro hodnocení a klasifikaci žáků, Česká školní inspekce

-

Otazkou je, zda jste se to skutecne neucili, nebo jsi se to nenaucil pouze ty.*nevi*

hodnocení

5x

Pokud dostali všichni žáci 5, tak něco nebylo v pořádku. Škola ale není jen o papouškování toho, co slyšíš od učitele. Musíš taky umět samostatně myslet. To je pro život víc!

vili
hodnocení

4x
Tohle je těžké.
Učitel by samozřejmě měl zkoušet pouze z látky, kterou jste měli nějakým způsobem zpracovat. Ovšem není úplně jasné, jestli jste se jí neučili vůbec, nebo například ji neprobrali na hodině, ale měli jste jí nastudovat v rámci nějaké domácí přípravy.
My například dostávali na gymnáziu domácí přípravy ve formě slovíček a frází, které se příští hodinu už běžně zkoušely, protože bylo potřeba používat je ještě ten den v probírané látce.
Na začátku školního roku bych si dovolil i tipnout, že látka byla probrána již v minulém školním roce a nyní byla součástí opakovacího či zjišťovacího testu, jak na tom jste. To neuvádíte, ale my něco podobného měli v mnoha předmětech už na základní škole.
Na závěr vzpomenu na "podlost" jednoho učitele, který měl v oblibě naschvály ve formě, vzorce se na test neučte, test bude na znalosti a ne na počítání. A na další hodině, tak, uklidit z lavic vše mimo tužky a kalkulačky... Tento přístup jsem tehdy nesnášel, později po čase jsem však byl v nějaké základní formě schopen principy daného předmětu vysvětlit mým dětem, protože obdobné chování prostě člověka donutí se fakt připravit.

kr
hodnocení

3x
Tak nám pověz, co je to, co jste se neučili?

111®
hodnocení

2x
No je otázka jeszli vas nepostavila pouze pred nastrahy zivota. Copak se budeš chovat jen podle tohi co jste probrali ve skole?

ml1
hodnocení

2x

My ani jiné testy nepsali. To přeháním, ale stávalo se to opravdu docela často v různých předmětech. A to jsem člověk, který si hodně pamatuje a ani jsem skoro nechyběl. Asi nějaké testy inteligence.

Třeba zkouší americký způsob výuky. V angličtině jsme měli učebnici koncipovanou tak, že nejdřív byl test, pak cvičení, a pak teprve se to probíralo. Učitelka po dvou testech (které jsou vlastně k ničemu) usoudila, že je to blbost a přesla na český postup podle Komenského. Ale to bylo na vysoké škole, kde se tehdy zápočet dával za docházku a bylo úplně jedno jak testy dopadly.

hodnocení

2x
Kolikátá je to třída? Někteří učitelé na začátku roku rádi píšou vstupní test, aby zjistili, co si pamatujete z předchozích ročníků, nebo s čím přicházíte z předchozích škol. On se ten test určitě nějak jmenoval, minimálně jeho téma bude napsané ve školní aplikaci.

hodnocení

2x

Tak potom když jste se to neučili musí mít většina nedostatečnou... Což při plošném shrnutí je vizitka i učitele ... To jsem to zažil v dávné době já, pak nám učitel známky smazal a psal se nový test...

hodnocení

0x
Jo vzpomínám, taky jsem na hodně předmětů chyběl,nebo jsme se je neučili *smich*
erikpeschta
hodnocení

Ale to není o tom. Jde o to že nám ten dala s tím že někdo ji vyřešil a ona to svedla na celou třídu a řekla že Budem psát test ta Kokotinu kterou jsme nebrala takže nám zhoršila teď průměr úžasný.

Nepanikař, na průměru život nestojí. Tak se holt trochu líp naučíš, nebo se na to vykašleš a budeš mít o stupeň horší známku. A co jako? Život je opravdu o něčem jiném než o známkách.

liska5
hodnocení

0x

Jseš si jistý, že jste to nebrali už dříve? Třeba kontroluje, kolik vám toho zbylo v hlavě po nějaké delší době, aby věděla, zda je potřeba to zopakovat. Pak by ale známka neměla mít tu váhu, jako jiné, neboť by byla pro učitelku orientační a pro Vás by měla znamenat, že máte zopakovat určitou látku. V krajním případě by se mohla splést. Má těch tříd více. Vy jste se paní učitelky nezeptali, proč píšete z neprobraného učiva? Jestli to není nějaký omyl? Slušně a s úctou.

aaa
hodnocení

0x

Jdi zejtra do ředitelny a chtěj zpátky peníze za Tvoje učení. Vůbec nic Tě nenaučili. Nauč se češtinu a pak můžeš psát. Neuč se, život Tě naučí - zní taky jedno pořekadlo. *houpy*

marek*
hodnocení

0x

Jasně, může Vám dát učitel to co jste se neučili, ovšem nemůže dát to co jste neprobirale. Tak to funguje na základní a střední škole, na vysoké už ne.

111®
hodnocení

0x
Jakpaky by to asi dopadlo kdyby vám dal loňskou látku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]