Nejste přihlášen/a.
Zaplatit si kvalitni doucovani primo zamerene na reseni konkretnich temat, ktera se v testech vyskytuji?
Naučit se anglicky; to by ale asi bylo moc jednoduché. Předpokládám, že Centrum pro reformu maturitních testů (Cermat) udělalo ten test tak, aby jenom tohle nestačilo.
Já teda jsem se na doktorskou na zkoušku z angličtiny připravoval louskáním modrého "marfíka"(Raymond Murphy, English gramar in use) a taky návštěvou kurzů na škole (ty k tomu byly určené) a u zaměstnavatele (tehdy jako benefit nám je propláceli, platili jsme jen něco málo, ale ani plná pálka nebyla zase taková a kurzy byly docela kvalitní, tak tam byla i spousta samoplátců). Ale to byla vysokoškolská zkouška, ne didaktický test (nicméně úspěch studia na tom taky závisel, ta zkouška byla povinná).
Jestli Cermat zveřejňuje předchozí testy i s výsledky, tak je přinejmenším vhodné si je projít a udělat. (Ano jsou tam maturita.cermat.cz/..., zaujalo mne, že zadání jsou v češtině, jsem zvyklý na testy komplet v angličtině, pamatuju že už jen rozluštit zadání (co s tím máme dělat) nám začátečníkům dávalo dost zabrat a ani jako pokročilý jsem si občas nebyl úplně jistý.) Pokud si dělám takový test, měl bych to v klidu domova udělat s prstem v nose.
Pamatuju si taky jednu takovou radu (jak se učit anglicky, ne jak udělat test Cermatu): "Dělejte všechno jako dosud, jen to dělejte anglicky."
A další záleží na stávající úrovni angličtiny. Nějaký ten poslech rozhlasu (doporučovali nám BBC, vysílá i online) a filmů v angličtině neni k zahození (doporučovat pohádky pro děti, kde bývá jednoduchá angličtina asi maturantovi nemá smysl, to bylo pro lidi, co angličtinu nikdy předtím neslyšeli). Nejde o to všemu rozumět, ale pochytit, jak angličtina vypadá, když to tak řeknu (ono člověku něco uvízne a když to vidí pak v učebnici, a je mu to povědomé, hned se to lépe pamatuje; to samozřejmě platí i o četbě). I když tohle se mělo dělat těch 9 let nebo kolik se to dneska učí (od páté do deváté třídy plus čtyři roky na střední). Já začínal s angličtinou na vysoké, takže to je jiný příběh (třeba jak angličtinářka lamentovala, že tady učí úplné začátečníky angličtiny, vedle dvoje úplné začátečníky ruštiny, jedny česky a druhé anglicky (přičemž si u těch druhých nemůže pomáhat podobností s češtinou, protože to jsou erazmáci z různých koutů světa)).
Výhodou je, že to řešíte včas, ne týden před testem. Za půl roku se toho dá zvládnout hodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.