Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita - Didaktický test AJ

Od: ondrejjj odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se nejlépe připravit na didaktický test z Anglického jazyka? V květnu jdu na svůj poslední třetí pokus.
Bohužel 2. pokus mi těsně unikl o 2 body. Jinak všechno ostatní jsem zvládl.
Děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zaplatit si kvalitni doucovani primo zamerene na reseni konkretnich temat, ktera se v testech vyskytuji?

kmet
21.09.23 07:54
hodnocení

1x

ml1
hodnocení

1x

Naučit se anglicky; to by ale asi bylo moc jednoduché. Předpokládám, že Centrum pro reformu maturitních testů (Cermat) udělalo ten test tak, aby jenom tohle nestačilo.

Já teda jsem se na doktorskou na zkoušku z angličtiny připravoval louskáním modrého "marfíka"(Raymond Murphy, English gramar in use) a taky návštěvou kurzů na škole (ty k tomu byly určené) a u zaměstnavatele (tehdy jako benefit nám je propláceli, platili jsme jen něco málo, ale ani plná pálka nebyla zase taková a kurzy byly docela kvalitní, tak tam byla i spousta samoplátců). Ale to byla vysokoškolská zkouška, ne didaktický test (nicméně úspěch studia na tom taky závisel, ta zkouška byla povinná).

Jestli Cermat zveřejňuje předchozí testy i s výsledky, tak je přinejmenším vhodné si je projít a udělat. (Ano jsou tam maturita.cermat.cz/..., zaujalo mne, že zadání jsou v češtině, jsem zvyklý na testy komplet v angličtině, pamatuju že už jen rozluštit zadání (co s tím máme dělat) nám začátečníkům dávalo dost zabrat a ani jako pokročilý jsem si občas nebyl úplně jistý.) Pokud si dělám takový test, měl bych to v klidu domova udělat s prstem v nose.

Pamatuju si taky jednu takovou radu (jak se učit anglicky, ne jak udělat test Cermatu): "Dělejte všechno jako dosud, jen to dělejte anglicky."

A další záleží na stávající úrovni angličtiny. Nějaký ten poslech rozhlasu (doporučovali nám BBC, vysílá i online) a filmů v angličtině neni k zahození (doporučovat pohádky pro děti, kde bývá jednoduchá angličtina asi maturantovi nemá smysl, to bylo pro lidi, co angličtinu nikdy předtím neslyšeli). Nejde o to všemu rozumět, ale pochytit, jak angličtina vypadá, když to tak řeknu (ono člověku něco uvízne a když to vidí pak v učebnici, a je mu to povědomé, hned se to lépe pamatuje; to samozřejmě platí i o četbě). I když tohle se mělo dělat těch 9 let nebo kolik se to dneska učí (od páté do deváté třídy plus čtyři roky na střední). Já začínal s angličtinou na vysoké, takže to je jiný příběh (třeba jak angličtinářka lamentovala, že tady učí úplné začátečníky angličtiny, vedle dvoje úplné začátečníky ruštiny, jedny česky a druhé anglicky (přičemž si u těch druhých nemůže pomáhat podobností s češtinou, protože to jsou erazmáci z různých koutů světa)).

Výhodou je, že to řešíte včas, ne týden před testem. Za půl roku se toho dá zvládnout hodně.

Díky za odkaz. Přesně toto jsem měla na mysli.

hodnocení

0x
Projít si všechny ostré maturitni testy z minulých ročníků
Někde na stránkách cermatu o maturitních jsou všechny zveřejněné i s výsledky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]