Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašení - rozdíly

Od: hhh odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, proč když vzniká víno (kvašením), tak se nemusí destilovat pro oddělení methanolu; zatímco "tvrdý" alkohol se destilovat musí vždy. Čím je to dáno? Není možné se z vína otrávit (- nemám na mysli to, když zoctovatí)? Děkuji za Vaši odpověď...

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

riva
hodnocení

2x

Kvasinky, které dělají alkohol, přežijí jen určitou koncentraci, pak je etanol zabije. Proto není možné dosáhnout kvasením vysoké koncentrace (odhadem cca 15%) alkoholu.

Destilací se dosáhne i 100%, ale při destilaci se zpočátku odpařuje hlavně metanol. Proto by zpočátku mohlo být metanolu v konečném produktu nebezpečně mnoho.

Metanol v kombinaci s etanolem není tak nebezpečný.

 

mate59
hodnocení

0x

Je možné z vína se otrávit,je to otrava alkoholem.Jinak ne.Když zoctovatí, máte vinný ocet.Vína mají i choroby jako je sirka, myšina,vláškovatění,ale ty jsou na chuť odporná.Např. vína ovocná,hlavně ribízová by neměli konzumovat lidé s nemocí srdce.

 

veronica
hodnocení

0x

Metanol vzniká převážně z celulózy (šupky, pecky, drátěnka v meruňkách). Bílé víno se vyrábí ze šťávy, červené kvasí se šupkami krátkou dobu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]