Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mluvní cvičení

Od: jsemnatopu® odpovědí: 3 změna:

Dobry den dostal jsem mluvni cvičení na téma jak se do lesa volá tak se z lesa volá. Nedokázal by jste mi s tím nějak pomoc ten rozsah je a4. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak se do lesa vola, tak vybehne myslivec, protoze host do lesa, hul do ruky (flintu hodil buhvi proc do zita). A proto dobre dvakrat mer a jednou volej. Jelikoz co na srdci to na kardiogramu a myslivec by mohl natahnout backory. A protoze kdo jinemu jamu kopa je hrobnik, mohlo by se snadno stat, ze chudaku myslivci i ten hrob budete muset kopati, jelikoz bez prace nejsou dolace. A kazdy prece vi, ze bez dolacu do hospody nelez. Polezes-li, rychle zjistis, ze hospodsky je sice dobry sluha, ale zly pan. A ma velkeho psa, ktery sice nesteka, za to ale kouse. Lepsi je tedy do lesa pouze zaseptat, a protoze co je septem, to se neslysi, myslivece netrefi slak a muze cely zbytek dne nosit drivi do lesa...

liska5
hodnocení

2x

Přesně to je: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Příklady:

Když budeš na někoho sprostě řvát, že něco udělal špatně, nejspíš Ti odsekne taky hrubě a pošle Tě někam. Jakmile mu ale chybu vytkneš laskavým tónem, vycítí, že se ho snažíš pochopit a bude na kritiku reagovat mírně a možná se i omluví..

----------------

Jestliže vtrhnu drze a bez pozdravu k sousedům na zahradu a urvu si hrušku, tak se mnou budou jednat jako s nevychovaným frackem. Jestli ale slušně pozdravím a zeptám se, zda si mohu utrhnout jednu hrušku na ochutnání, tak Ti to zpravidla dovolí.

Oprav si: Nedokázali byste mi vysvětlit

hodnocení

2x

Nejen to, co píšou přede mnou ale naprosto veškeré chování a jednání se ti vrátí. Budeš-li nepřátelský, lidé na tebe nebudou zrovna laskavě reagovat. A stejně tak ty, na "štěknu" nebudeš milý. Každý nějak lidi provokujeme. Svým chováním, svými názory, svými postoji. Každý se snaží vypadat jako silná osobnost, ale sílu si plete s arogancí nebo s tvrdostí, vkus za snobství, laskavost za slabošství, něhu za demenci. Hodný člověk je hodnocen vlastně jako blbec. Takhle já vidím echo z lesa. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mluvní cvičení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]