Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr střední školy, přijmačky (pedagogické lyceum Příbram)

Od: nevimm odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
Chtěla bych Vas moc poprosit o rady.
Tento rok jsem v 9. třídě a přemýšlím kam jít.
Nejdřív bych chtěla zmínit mé vysvědčení.
Měla jsem TŘI 3 a dvě 2 (průměr nevím úplně jak se počítá jestli i chování nebo jak)
Chci jen podotknout, že jsem to hodně flakala a měla jsem takové špatně období, takze tohle pololetí hodně zaberu. Zároveň vím samozřejmě že mě to neomlouvá.
Takže teď se chci zeptat kdy se začít připravovat a dělat si testy případně jsem přemýšlela o koupi toho pracáku na prijmacky asi od Frause? Nebo nevím jaká nejlépe připraví. A pak ještě jsem slyšela o těch nových pravidlech na prijmacky jestli někdo neví něco víc?
Pak jsme se chtěla ještě zeptat zda nemáte někdo zkušenost s pedagogickým lyceem v Příbrami ( na integrovce) kam bych chtěla jít. Zajímalo by mě kolik se tam hlásí děti a kolik prijmou a jaký mají cca vysvědčení, bodů z prijmacek a zda se dělají nějaké talentovky? Vůbec teda neumím zpívat, hrát na hudebni nástroj a noty. Ale klidně bych se to naučila nějak. Bohužel tam nikoho neznám kdo by tam chodil ale slyšela jsem že to není moc dobrý obor, tak teď nevím:( skoro nic jsem na stránkách nenašla.
Moc se omlouvám za me dotazy a budu vám moc vděčná pokud mi poradíte s něčím.Mejte krásný zbytek dne. S pozdravem Martina *srdce*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Ta škola bude mít někde na internetu obory a požadavky k přijímacímu řízení. Nedávno jsem se bavila s matkou dívky, co chce jít na Střední pedagogickou do Krnova. Holka teď začala 8. třídu, má zatím vyznamenání a chce obor učitelství pro MŠ, proto už hraje pár let na klavír, chodí do gymnastiky a dělá výrtvarný obor na ZUŠce, aby obstála u přijímaček. To tam prý bude kromě klasických testů. Střední školy přijímají podle počtu zájemců. Pokud jich bude málo, je více šancí. Když ale na nic nehraješ, nezpíváš, možná ani pohybové testy nedáš, tak nevím...

tazatelka se neptá na střední pedagogickou školu, ale na pedagogické lyceum, tedy na gympl. tam talentovky nutně být nemusí, protože lyceum připravuje uchazeče ke studiu na vysoké škole. narozdíl od pajdáku, který uchazeče připravuje převážně do praxe (i když na VŠ mohou studenti taky), takže tam talentovky bývají.

liska5

Proto píšu v úvodu, ať si požadavky vyhledá. Jestli chce studovat, tak si snad kontakty na onu školu umí najít a zeptat se , kde hledat aktuální požadavky k přijímacímu řízení. Zkušenost z jiné SŠ jsem uvedla jako příklad, protože není jasné, jaký směr ona chce volit. A tento je nejčastější...

nevimm
hodnocení

Jinak ty trojky z matiky, angličtiny a fyziky a 2 z němčiny a češtiny

id
hodnocení

0x
Pokud neumíš zpívat, noty i na nic nehraješ, uvažuj o jiné škole. Zpívat se do přijímaček nenauçíš.

lmgify
hodnocení

0x

Hlásilo se 115, berou 30. Talentovky se nedělají. Stránky školy. Uvádějí přijmutí 50 žáků. Přijímací podmínky (jen jednotná přijímací zkouška z ČJL+Mat).

> jsem slyšela o těch nových pravidlech na prijmacky

Zatím je to jen návrh, který ještě nebyl definitivně schválen: [ 1], [ 2]

Seznam všech SŠ oborů v ČR.

liska5
08.09.23 21:54

*palec*

nevimm
hodnocení

Jee, moc vám dekuju *srdce* myslíte že mám šanci se dostat?
lmgify

Odhaduji tvůj průměr na 1,67 (12 předmětů, 3x3, 2x2), což ti podle té tabulky z odkazu výše dává 42 bodů z 50. Přijímací test ČJ a matematika je každý po 50 bodech, takže ztráta 8b z průměru není výrazná. Vše bude rozhodovat, kolik bodů získáš v těch testech. Detailní rozpis získaných bodů uchazeči je dostupný jen z roku 2022 (odkaz v dalším příspěvku), kdy přijímali ještě jen 30. V letošním roce už zveřejnili jen celkový maximální a minimální počet bodů přijatých 50 uchazečů.

Koukni se do toho seznamu SŠ oborů v příspěvku výše, jestli tam není jiná škola nebo obor, který tě zajímá více. Poraď se o výběru školy s rodiči. Ukaž jim stránku té tvojí školy.

lmgify

Poradte.cz neumí správně zobrazit určité odkazy, tak to musíme vzít trošku oklikou:

Detailní rozpis získaných bodů uchazeči je dostupný jen z roku 2022 zde

nebo označ myší a překopíruj následující adresu do adresového řádku prohlížeče a odstraň oba výskyty QQQ:

htQQQtps://web.archive.org/web/20230213205250/htQQQtps://isspb.cz/studium/vysledky-prijimaciho-rizeni/oznameni-rozhodnuti-o-prijeti-do-iss-hpos-pribram/

lmgify

V těch podrobných výsledcích z r. 2022 je třeba vidět jedničkářka, která zvorala testy a skončila 4 místa pod čarou. Pod čárou skončilo i několik holek s jednou nebo dvěma dvojkama (průměry 1,07 , 1,08 a 1,17). Naproti tomu se skoro stejným průměrem jako ty (ona 1,62) skončila jedna uchazečka kvůli dobře napsaným testům na 22.místě a byla přijata.

lmgify

Vloni se hlásilo 85 a brali 30. Nevím, kde ta statistika z mého předchozího příspěvku sebrala 115 přihlášených. Letos se zase hlásilo 85 zájemců, ale brali už 50, takže máš mnohem větší šance než někdo, kdo se hlásil do loňska.

nevimm
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi a informace.
Jak jsem psala opravdu jsem to minulý školní rok flakala a tento rok zaberu abych mela max. nějaké dvojky.
Už se teď začnu učit na prijmacky a objednala jsme si už 2 cvičebnice na matiku i češtinu. Zvažovala jsme i o případném doučku.
Rodiče to v podstatě nechávají na mě. S výběrem mi nepomáhají. S tátou se vídám málo.
Tak nevím jestli se tam mám hlásit, ale zaujalo mě to jinak moc nevím jakou jinou školu si vybrat. Ještě jednou moc moc dekuju. Hezký zbytek večera *srdce*
lmgify

Sežeň si co nejvíce ukázkových příkladů z minulých let (např. stránky Cermatu atd.). Poctivě si je spočítej a pochop je.

Testy z ČJ a Mat můžeš dělat 2x. Bere se lepší výsledek.

Ty a tvoji rodiče nejlépe víte, co tě baví, na co máš vlohy a jaké činnosti tě zajímají. Podle toho si vyber školu.

O pedagogickém lyceu z jejich stránek (nepředpokládám, že se zajímáš o sport):

Kde se můžeš uplatnit?

Maturita v kapse? Právě jsi získal odbornou kvalifikaci asistenta pedagoga a pedagoga volného času. Své uplatnění můžeš najít ve školách a školkách jako asistent pedagoga nebo vychovatel, učitel ve školní družině a v dalších zájmových a volnočasových aktivitách.

Obecně o studiu na pedagog. leceích.

Hodně štěstí!

lmgify
hodnocení

0x

Talentovky se asi budou dělat u přijímaček na střední pedagogické, ne na lycea. Zkontroluj stránky konkrétní školy.

hodnocení

0x

zjistěte si, kdy bude škola mít den otevřených dveří a zajděte se tam podívat. to bývá nejlepší, uvidíte školu zevnitř, učitelé zodpoví vaše otázky, někdy máte možnost mluvit i se studenty. pokud nemáte možnost, tak bych se na ně zašla podívat aspoň na veletrh středních škol.

vzhledem k tomu, že se hlásíte na lyceum, tak známe nejsou nic moc. určitě je fajn, že si poslední vysvědčení chcete zlepšit, ale u přijímaček se často boduje i vysvědčení z osmičky. navíc matika a čeština jsou součástí státní části přijímaček. nevím, jaké učebnice se na procvičování dají koupit, za mne je dobré procvičovat přímo testy ze stránek CERMATu:

procvicprijimacky.cermat./...

na netu se dají najít i videa, která jsou na tyto testy zaměřená a jednotlivé příklady a jevy vysvětlují. je dobré udělat si test, a potom dál pracovat s tím, co jsem v testu pokazila. doučit se to, nechat si to znova vysvětlit... vás se týkají přijímačky na 4 leté obory, nicméně osobně si myslím, že klidně můžete procvičovat i ty na 6 a 8 leté obory. ono se to nezdá, ale občas mi přijdou těžší, než ty pro 4 leté obory.

hodnocení

0x

Být tebou , tak zvolím nějakou elektro školu, nebo školu, kde se dá uplatnit technologie TIG/WIG, to bude dobře placený pořád

lmgify

Má na základce trojku z matiky, fyziky a angličtiny a ty jí doporučíš obor opírající se o matiku, fyziku a angličtinu. *alene*

imgify

myslíš, že na střední budou počítat nějaký těžký integrály nebo diferenciální rovnice jen proto, že je to střední škola?*smich*

To asi z praxe moc nejsi

lmgify

No tak jestli má někdo zjevný problém už s matematikou základní školy, tak obor postavený na výpočtech a představě komplexních čísel může být mimo jeho přirozené schopnosti. A to nezmiňuji třeba oblasti z fyziky jako například magnetické pole.

Je ale úplně možné, že třeba měla na oba předměty jen špatné učitele a vztah k oboum předmětům by se výrazně změnil a zamilovala by se je, kdyby je pochopila. Životní zkušenost mi ale říká, že někteří lidé technický mozek prostě nemají. Stejně jako někteří lidé s technickým mozkem nemají umělecké vlohy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]