Zdravím, záleží na známkách na maturitním vysvědčení, když bych chtěla nějakou určitou práci? Dívá se na to zaměstnavatel? Nebo mu stačí, že mám jen maturitu a známky ho nezajímají. Nebo když si vybírá, koho přijme, porovnává známky? Nebo bere vysvědčení s dobrýma známka a s horšíma pořád jako jen maturitu. Známky na maturitním vysvědčení: 3,4,4,4,4
Známky z maturity nikdo neřeší. Flinkové, kteří prolezli na samé čtyřky, mají stejný papír jako ti, kteří se učili. Pamatuji, že nás to po maturitě trošku sejřilo, že ti největší lajdáci, kterým to dali z milosti za čtyřky, mají stejné dosažené vzdělání jako my ostatní. Pak jsme si spravili chuť a odlišili se od nich, když jsme si udělali vysoké školy. Tam už žádáčo nic nedávali, takže flinkové a prolézači s odřenýma ušima ze střední neměli šanci.
lmgify
Mám pro tebe špatnou zprávu: holka od nás ze třídy odmaturovala z milosti za 4×4 (ČJ, biologie, ruština a nějaký další, "dávací", předmět), o několik let později začala dělat na krajském úřadu, za dalších pár let začala a udělala (zákonem dané úlevy v zaměstnání) dálkově Bc. na soukromé VŠ a následně i Mgr. (nebo Ing.?) na stejné škole v oboru snad Státní správa nebo něco podobného a dnes je stejná Mgr. jako ta inteligentní jedničkářka, která seděla za ní a která po maturitě udělala MFF UK.
hans7
Mám pro tebe špatnou zprávu. Jestli se nějaká SŠ lajdačka dostala tebou popisovanou dosti krkolomnou cestou k titulu, tak mi to vlastně ani žíly netrhá. Svědčí to alespoň o jisté cílevědomosti a možná již dospěla a přestala lajdat. Na VŠ už vědomosti na čtyřku k projití nestačí. Pokud to teda nemá z UJAKu, to byla fabrika na tituly pro lemry, to je pravda. Ale naštěstí už buď neexistuje nebo jí zbylo jen pár základních studijních programů. Několik výjimek z pravidla nic nemění na mé původní tezi, že SŠ lajdáci se už na VŠ nechytají.
lmgify
Není výsledek maturitní zkoušky jako výsledek maturitní zkoušky a přesto mají oba maturitu.
Stejně tak není VŠ jako VŠ, přesto jsou obě Mgr. Jedna má státní školu v pokročilé matematice, druhá soukromou, placenou (tj. zaručené absolvování) v nějakém názorovém oboru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.