Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvládne to?

Od: adammacak odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, podívejte se mám ve škole spolužáka který už potřetí propadá na druhém stupni a opět z matematiky už potřetí. samozřejmě on už nemůže propadnout třikrát on propadl jednou ale už potřetí jde na ty opravné zkoušky a když ani teď to nezvládne tak může jít potom na střední školu? Chce jít na odborné učiliště a udělat si výuční list ne maturitu... je to můj kamarád tak se ptám.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je hezké myslet na matematiku "kamaráda", ale spíš se zamysli nad svou češtinou.
adammacak
hodnocení

Já ti nevím třikrát jsem si přečetl to co jsem napsal a žádnou chybu nevidím.

hodnocení

0x
Když se budeš učit, tak to snad zvládneš.
Stačí každý den půlhodina.
Půlhodina matika, půlhodina čeština.
asd1
Není ti blbý nic o něm nevědět a obvinit ho ze lži? Nebo ho znáš a víš že se neptá na kamaráda ale sebe?
Ví úplný ho. Ale svoji představu vydává za pravdu...
Čím jsem ho obvinil ze lži?
asd1
2xš navíc = podle tebe se ptá na sebe a ne na kam.
adammacak
hodnocení

Ty jseš dobrej... To je jako kdyby mi někdo naboural auto a ty jsi mi řekl že jsem to já naboural do Sloupu.

asd1
hodnocení

0x
Pokud není úplný debil,tak se za prázdniny v pohodě stihne naučit a pochopit matiku tak aby bez problémů prošel. Pokud debil je a ani se nebude snažit,tak holt neprojde a řemeslo bude dělat jako zaměstnanec jen se základním vzděláním. I tak může být v pohodě.
Ty zapracuj na cestine, je to dost bída.
adammacak
hodnocení

On je dismatematik a navíc co máte všichni s tou češtinou? Já žádné chyby v mém textu nevidím... tak mi je prosím tě ukaž
adammacak
hodnocení

Jo a pokud máš na mysli to že ty slova jsou divně spojené tak za to se omlouvám ale jsem irského původu a žiji v Česku dva roky a dělá mi to problémy...
lmgify

> Já žádné chyby v mém textu nevidím... tak mi je prosím tě ukaž

Dobrý den, podívejte se, mám ve škole spolužáka, který už potřetí propadá na druhém stupni a opět už potřetí z matematiky . Samozřejmě on už nemůže propadnout třikrát, on propadl jednou, ale už potřetí jde na ty opravné zkoušky a když ani teď to nezvládne, tak může jít potom na střední školu? Chce jít na odborné učiliště a udělat si výuční list, ne maturitu... Je to můj kamarád, tak se ptám.

hodnocení

0x

Ahoj Adame...Tvůj příspěvek na mne působí tak,že ti jde o to,aby kamarád mohl případně s tebou na školu s maturitou?a nebo ti jde o to,aby si udělal maturitu?Ale to asi né,vid...Podívej se,kamarádovi,evidentně nejde matematika.Nepíšeš,jak prospívá z jiných předmětů?Totiž,to je dost důležitá informace.Příklad:Pokud by měl z ostatního 1?2? a 3? max. a jen z matiky vlastně za 5,bylo by na zamyšlenou proč a najít způsob jak mu pomoci.Nicméně,na maturitu by to nebylo..myslíš si,že život je jen o maturitě a že bez ní,nejde se mít jednou dobře?A nebo,opravdu jde o to,aby nerozlučný kamarád ,pokračoval s tebou,na stejné ,střední škole,jak již jsem zmínila?Hochu,život je o tom,najít se,v čem jsem dobrý,zapřemýšlet o tom,co mi jde a v čem,prostě nebudu nikdy vynikat.Kupříkladu můj spolužák,kterému sice učení šlo,měl i na vysokou,šel raději na učnák,ale s jasným cílem.tenkrát se na něho třídní,strašně zlobil,že chce jít na zedníka,obkladače..Podívej,bylo to sice v době za totáče,ale to nevadí..Vyučil se,dělal obklady,že nikdo z okolí lépe neuměl,později začal podnikat,mít pod sebou zaměstnance a dnes?Má obrovskou firmu.má se moc dobře,postavil si několik domů,nebo i objektů,na rekreace atd..Pak ti uvedu jeden další příklad.Znám inžinýrku,která je uplně blbá a k nepoužití,kdysi moje nadřízená a vlastně nezvládala svoji práci v logických uvahách a chodila se radit,co má dělat ke mně a já jsem z výučním listem...A stejně,když se poradila,druhý den,nadělala katastrofy..,Byl to člověk,který se byl pouze schopen učivo nadrtit,proto ing. .Kdyby jsi byl kamarád,tak probereš s ním,v čem je šikovný a jakou cestou by se mohl vydat...Život nestojí jen na maturitě,ikdyž se dnes říká,že bez maturity se člověk nechytá a dělá jen podřadné práce..Není to tak docel pravda..Jde o to,aby se uživil a netrápil se..Mám 3 syny.když se zamyslím,jak se kdo má...tak 1. syn,nedodělal VŠ,protože prostě neměl na jazyky a to je jediné,co tam nezvládl,dal si odklad ,ale už se nevrátil,dělá.-Má se dobře,dělá práci ,uplně jinou,než svůj obor,ale žádanou s kusem umění,nemůže dělat každý a má se dobře.Druhý syn:Zlobil mě hrozně,že se ani nedoučil,ale má zlaté ruce,že se má ze 3.synů nejlépe...No a 3.syn,vyučilse elektrikářem,pak šel ještě na instalatéra a maturitu nechtěl,ikdyž by ji nejspíš zvládl.Práce má až nad hlavu,je šikovný,lidi ho žádají a prostě se dal na podnikání..Takže tak...Napiš ted upřímně,jak si to myslel?Prostě kamarád ,nemůže na střední...

adammacak
hodnocení

Jde mi o to že pokud už potřetí jde na ty opravné zkoušky tak nedodělá základní školu a pod že pokud nebude mít základní školu nebo v základní školu tak se nenajde práci nebo jo?

Ale najde si práci.Pokud je alespon trochu zručný,tak se někde zaučí a bude normálně rovnou vydělávat.Jak je to ,když vlastně nedokončí školu,se vzděláním dál,to ti nepovím..ale jsou třeba učiliště,pro žáky ze specielních škol,třeba jen na dva roky a tak..Nevím,proč se na to nezeptáte v ZŠ,jistě vám to řeknou,co v takovém případě dál..

lmgify
hodnocení

0x

> může jít potom na střední školu?

Ano, může.

Jedinou podmínkou podle zákona pro přijetí na libovolnou střední školu, včetně učilišť, je odchozených 9 let základní školy, bez ohledu na to, do které třídy to za těch 9 let doklepe. V jeho případě asi do 8.třídy (lze propadnout jen 1x na 2.stupni, pak i kdyby propadl znovu, tak i přesto postupuje do dalšího ročníku). Existuje možnost, že kdyby měl přesto zájem udělat i 9.třídu, tak mu ředitel může (ale nemusí) povolit chodit do ZŠ další, tj. desátý, rok.

Většina učebních oborů nemá žádné školní přijímací zkoušky, takže opravdu stačí mít jen těch 9 let povinné školní docházky.

Snad je tvůj kamarád zdatnější s rukama než s matematikou a bude se mu na učilišti dařit. Hlavně ať si vybere obor, který ho bude bavit.

adammacak
hodnocení

Tak to je dobře

jaj*
hodnocení

0x
Už jsem jednou odpovídala a odpověď se sem nenapsala. Jsou různý weby kde se dá matika naučit a kde to mají pěkné vysvětlený. Na češtinu pomůže čtení.
adammacak
hodnocení

Ale on nepropadá z češtiny

lmgify
hodnocení

0x

Je mi divné, že dělá opravky, když už jednou propadl. Neměl by je dělat, protože stejně postupuje do vyššího ročníku automaticky. *co*

> potřetí propadá na druhém stupni [...] on propadl jednou

Chápu to správně, že jste dokončili před prázdninami osmičku? Tzn. že on má už odchozeno 9 let a když neudělá opravky, tak na ZŠ končí. V tom případě by se měl ale už dávno zajímat, kam na učiliště jít. Překvapuje mě, že nepodal na jaře přihlášky, když toto byl jeho poslední (devátý) rok povinné školní docházky. *ee* Teď už bude těžké nějaké místo v učilišti najít. Jeho rodiče budou muset osobně jednat s ředitelem učiliště, kam by chtěl jít a doufat, že ho budou moci ještě nějak přijmout, pokud mají volné místo.

Dej nám sem vědět, jak dopadl u opravek a co je v plánu dále. Díky.

adammacak
hodnocení

Teď dokončil 7 třídu ne 8. Opravky nedal, jde dál s 5.
lmgify

Díky za aktualizaci.

Tento školní rok je jeho devátý. Ať si podá na jaře přihlášky na učiliště. Když zase propadne, tak ani nemůže jít do devítky a když bude mít špatné známky, tak mu to ředitel asi stejně nepovolí, takže nejpravděpodobnější je, že za rok bude začínat na učilišti.

ml1
hodnocení

0x

Měl jsem ve třetí třídě spolužáka. Byl to totální debil a hajzl, opravdu jsem ho neměl rád. Propadnul k nám a to už bylo jeho třetí propadnutí. Předtím propadnul v první a ve druhé třídě (prostě elegantně každou třídu dvakrát). A potom ho teprve přeřadili do zvláštní školy (ani nevím jestli do třetí nebo čtvrté třídy). Ještě jsem se s ním potkal na pionýrském táboře někdy v sedmé nebo osmé třídě (bylo to nějak v době, kdy už to nebyl pionýrský tábor, ale spousta věcí ještě běžela po staru), naštěstí se ke mě moc nehlásil.

Na učňáky berou kde co, ono zase takový výběr neni. Záleží na oboru. Ono jiné požadavky budou na popeláře, jiné na zahradníka, jiné na truhláře a jiné na elektrikáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]