Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodka nebo Cestovní ruch?

Od: anonymka46421* odpovědí: 3 změna:
Kde najdu lepší uplatnění? Vybírám si mezi těmahle dvěma školama. Baví mě jazyky a nedělá mi problém je použít. Chtěla bych nějakou fyzicky nenáročnou práci. Ale nechci ani žádnou suchou, kde bych celý den jen seděla a cucala čaj... Takže mě zajímá jestli někdo studuje/studoval tento obor a jak se uplatnil. (Jaké najdu uplatnění jsem si našla na stránkách škol, ale zajímá mě jak se v realitě dá najít práce s tímto vzděláním...)
Předem díky za odpovědi :),;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Z mé zkušenosti, pokud umíš dobře anglicky a k tomu další přední evropský jazyk, tak je jedno, jakou školu vybereš, práci najdeš (minimalně v Praze) vždy.

hodnocení

2x

No, s obchodkou tedy těžko, chrlí každoročně mraky absolventů, o které se firmy zrovna moc neperou, ale ono to jen o výběru školy není...Spíš o perfektním zvládnutí cizího jazyka a dalším sebevzdělávání a dravosti.

Synův spolužák vystudoval italské gymnázium, umí perfektně jazyk, často cestuje, dováží vína a různé pochutiny a daří se mu velmi dobře.

market*
hodnocení

0x
Z těchto dvou oborů určitě vede obchodka. Kamarádky, které studovali cestovní ruch, tak ani jedna v oboru nepracuje, prý je velký problém sehnat dobré místo, a za rozumnou mzdu o to víc. Dělaly chvilku servírky, pak raději změnily obor. S obchodkou to bude s uplatněním regionálně rozdílné, když si pak doděláš i ekonomickou vyšší nebo vysokou, tak jsi na trhu práce daleko atraktivnější, proto též hodně absolventu po maturitě pokračuje ve studiu dál. Výhodou je že těch pracovních pozic je celá řada. Obchodka nerovná se jen účetnictví. Ale je možné, že tě to chytne, není to zase taková nuda, jak se zdá a počítá za tebe kalkulačka :-D Ale těch oblasti je celá řada, můžeš se věnovat marketingu firmy, dotačnímu poradenství, ekonomice podniku, ekonomice neziskovek atd. Když se budeš věnovat daňovému poradenství nebo zahraničním daním, tak nejen využiješ cizí jazyky, ale budeš i v balíku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]