Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na naší škole jsou zakázány piercingy v obliceji a viditelne tetovani

Od: saraa odpovědí: 13 změna:
Zdravím chci se zeptat, na naší škole jsou zakázány piercingy v obliceji a viditelne tetovani, tetovani bych si musela v lete zakryt dlouhym rukavem ale mam piercing v nose, presneji pecku, a mam to uz asi rok a nechci si ho vytahovat na praxe protoze ze mi jasny ze bych poercing ztratila nebo by mi za tech 6 hodin zarostl, poraďte co mam dělat, jdu na kosmeticku do prvaku, a nerpijde mi nezbytne piercing mit vytazeny na vsechny praxe.. dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

17x
Buď budeš respektivat podmínky školy nebo tam nenastupuj a hledej si školu jinou, kde ti to budou tolerovat. Jak jednoduché.
Podmínky měli zveřejněné jistě dříve než jsi podávala přihlášku.
k2

A muze si vubec skola dovolit diktovat/narizovat takoveto podminky?

lexa
Jejich škola, jejich pravidla. Kdyby to zakázané nebylo, a někdo z učitelů by jí nutil to sundat, tak potom ne, nemůžou, ale takhle ano.
k2

@lexa: Jejich škola, jejich pravidla.

To se ale hluboce mylite. Verejna instituce (skola) si opravdu nemuze stanovovat pravidla, jaka se ji zlibi. Tim nerikam, ze konkretne toto naridit/zakazat nelze. Jen bych byl opatrny s tvrzenim, ze "problem"/reseni je velice jednoduche - bezhlave respektovat vsechna narizeni a pravidla...

id
K2, a co jako s tím uděláte? Dejte žačce návod jak nemusí respektivat pravidla školy, aby nebyla vyhozena.

hodnocení

7x

Za 6 hodin zaroste dírka po piercingu? Fakt? Už se to někomu stalo? Já si teda po cca desetidenní hospitalizaci nasadila náušnice jako nic.

ltz
hodnocení

3x
Vlastně téměř všude existují nějaké zákazy a nařízení. A na vaši škole je to zakaz piercingu a viditelného tetování. Člověk se holt musí přizpůsobit. Piercing si prostě na praxi sundáte a je to. Nemyslím si, že by zakazovali něco sami od sebe, nějaký důvod a význam to asi má.

hodnocení

1x

Zalepit náplastí?

dory
hodnocení

0x
Zkus někde sehnat takový piercing, co nepůjde tolik vidět. Dělají se různé průhledné a podobně... To by nemuselo tolik vadit..

lexa
hodnocení

0x
Já bych to neviděl tak černě. Ten piercing je celkem nenápadný, tak bych tam zavolala nebo zašla, a zeptala se, jestli by to byl opravdu takový problém a uvidíš.
Jinak to platí jen pro tvůj obor, nebo v celé škole?

hodnocení

0x

Asi bych se zeptal vedení školy na důvod. Pokud je to z nějakých bezpečnostních důvodů /což u kosmetičky nepředpokládám/, tak bych to respektoval. Ale toto vypadá, že se to prostě řediteli nelíbí /stejně jako mně/. Jenže na to právo nemá. Nicméně pokud se budete vzpouzet /což bych já dělal/, budete mít problémy a můžou se vás zbavit.

liska5

Mne to nepřekvapuje. Zažila jsem na hotelovce. Praxe v hotelích. Tam to měli v předpisech. Vyžadovala se čistota, upravenost, bez malůvek, cingrlátek a kroužků v nose...

Ano, to beru. Tam jste obsluha. Tvář firmy. My jsme to měli v práci taky. Ale kosmetička? Navíc je jiná doba. Dnes je každý potetovaný a všelijak vyzdobený, ale v hlavě guano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]