Dobrý den, když člověk pošle přihlášku do školy jako obyčejný doporučený dopis, co se stane? Nebo se to má posílat jako cenné psaní? My jsme to poslali prostě jako dopis a teď máme strach... prosím poraďte.
Cenné psaní se používá spíše na posílání peněz, šperků, ..., jelikož pošta na to dává větší pozor + pojištění 1 mil. kč. ceskaposta.cz/... Pokud jste posílal doporučené psaní, tak by to mělo být v pořádku, jelikož máte stvrzení dodání + tracking, tak víte, že to došlo. ceskaposta.cz/... Jestli obyčejné psaní, tak by to mělo dojít, málo kdy se ztratí dopis, ale u dokumentů, u kterých si musíte být jistý, že dojdou, je to risk, vlastně se ani nedovíte, jestli to došlo. ceskaposta.cz/... Není mi úplně jasné, jestli to bylo doporučeně, nebo obyčejně, ale jestli obyčejně, asi bych se zkusil se školou domluvit, že přihlášku pošlu ještě jednou a to už doporučeně - pro mě je to prostě risk, posílat obyčejně dokumenty. Hodně důležité posílám přes EMS, kdy máte opravdu záruku dodání včas. ceskaposta.cz/...
gepard1
Přes Track Trace jde sledovat, kde dopis je, mám podací číslo. Já jen nevím, jestli se přihlášky mají posílat jako cenné psaní, už jsme to poslali jako doporučený dopis. Teď mám ještě větší strach.
ml
To je úplně jedno. Cenné psaní se posílá v zapečetěné obálce, která znemožňuje její vykradení, ale na přihlášku snad tohle potřeba neni.
dan*
Jak se psalo, cenné psaní je prostě blbost. Přes to pošlete nějaké opravdu drahé předměty a chcete mít klid na duši, že kdyby něco, tak Vám to pošta proplatí. Doporučené psaní je úplně v pořádku pro Váš účel. Pokud tedy opravdu hodně nespěcháte - že to tam musí být do dne, dvou.
Kdysi jsme to dávali na podatelně a nechali si to potvrdit. S tím přišel jeden spolužák, že známému známého se stalo, že se jeho přihláška ztratila a on neměl ani její kopii. (Kdyby prý měl kopii, škola by se tím snad zabývala.)
Doporučený dopis by měl stačit. Ale pokud je to už poslané, tak s tím nic nenaděláte. Pošta naštěstí tolik dopisů neztratí, takže to snad tak zlé nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.