Nejste přihlášen/a.
Ahojka, jsem ve třeťáku na střední, vím, že je asi brzo, ale protože uvažuju o VŠ, mám dotaz kolem bakalářky. Nemám nikoho známého, koho bych se mohla zeptat - jak to vůbec s vypracováním probíhá?Už teď mi to nedá spát To si vyberu téma a jak je to dál?Jak je to hlavně se zdroji, které potřebuji k vypracování?Díky moc
Témata dodá většinou škola a vy si z nich vyberete. Každá škola to má jinak ale Bc práce mívá zpravidla od 40-60str. Literaturu si obstaráte sám, čím víc, tím líp,typ a velikost písma dostanete zadán, okraje také. Budete-li mít jako součást nějakou formu dotazování, obejdete instituce kterých se to týká a buď dotazníky, nebo forma interwiew-vše pak vyhodnotíte např. do grafů. Zpravidla je první část práce obecná a druhá část praktická, grafy a dotazníky jsou přílohy. Důležité je uvést veškerou použitou literaturu, citace v textu práce značit podle normy. Konzultovat a konzultovat, nechat vyvázat a odevzdat.
pokud sem nahlédne "socinkamichalka" odpoví vám lépe jelikož právě Bc práci dopsala.
doplněno 01.03.11 12:57:Ještě jsem si vzpomněla na poděkování garantovi, vaše prohlášení, že jste práci zpracoval sám a použil jen prameny co uvadíte. Máte na to 3 roky na VŠ, nebojte oni vám tam poradí a řeknou co se po vás chce.
doplněno 01.03.11 16:22:jelikož to nikdo nedoplnil tak ještě dodám Abstract + klíčová slova česky a anglicky.
Liduš, napsala jste to naprosto přesně
Téma si tazatelka může po dohodě s vedoucím vybrat i sama. Záleží na tom, jakou si vybere VŠ. Bakalářská práce by ten vybraný problém měla analyzovat, člověk musí vyvést nějaké závěry a případně doporučení pro řešení problému.
Zítra ráno bude moje BP nachystaná v knihařství, odevzdám ji a bude hotovo.
Tazatelka se nemusí bát, já jsem měla nervy, stihla jsem vše v pohodě, zdrojů mám přes 40 a číslovaných stran 72 (hodně nad rozsah, ale psala jsem o své práci, takže se mi psalo dobře)...
Momentalne svoji Bc. praci sepisuji... kazdy skolni rok mate rozdeleny na 2 semestry, bakalarske tema si bud muzete vybrat z nabizenych, ale vetsina lidi si zvoli tema, ktere je zajima a ktere samozrejme nezpracovalo tricet lidi pred nimi. Vhodne tema, jeho uprava, vlozeni na server skoly, casovy plan, klicova slova a strucny obsah si domlouva student se svym garantem, tj. profesorem, u ktereho chce praci realizovat - samozrejme take zalezi, zda jiz nema plny stav studentu a tema se hodi k jeho aprobaci je vhodne se k nemu hlasit co nejdrive a skutecne projevit zajem a nadseni o dane tema
Potom se projekt na zacatku 4 semestru (jarni semestr 2. rocniku). vlozi na skolni server, kde se muze dale upravovat. K tomuto brzkemu tematu vlozeni pristoupily nektere skoly po fiasku na plzenske fakulte. Pak zacina samotna realizace - sepisovani teorie, pruzkumy, praxe, pozorovani, fotodokumentace, proste podkapitoly, ktere si sama vytvorite. Rozsah jiz vyse zmineny 40-60 stran, stezejni je ale pocet pismen, ted presne nevim kolik. Take je dan pocet, ktery by b.prace nemela presahnout, aby nezasahovala do rozsahu prace magisterske.
Co se tyce tech zdroju - zalezi, jake tema si zvolite, zda budete cerpat z knih, nebo treba ze zkusensti lidi, ze zapisu skol, z jiz existujicich praci... kuprikladu me tema se tyka brnenske ZOO - tudiz spolupracuji se ZOO, mistnimi herpetology, fakultou biologie a spoustou lidi okolo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.