Dobrý den, kdybych chtěl jít na střední školu, obor grafický design, bylo by těžké se tam dostat? Škola mi moc nejde, nejsem chytrý na matiku, fyziku, češtinu.. když jsem se ptal lidí z okolí, tak mi říkali, že abych na takovou školu mohl jít, musím mít předchozí zkušenosti, ale ty já bohužel nemám. Neumím s žádným programem a to prý je základ. Je to vážně pravda? Na počítači umím, občas si edituju fotky a kreslím si pro sebe podle předlohy. Bojím se, že na tu školu nemám, nejsem dokonalý, ale baví mě kreativní věci..
> bych chtěl jít na střední školu, obor grafický design
Seznam škol s tímto oborem. Zatrhni si třeba jen veřejné školy, pokud nemáš zájem o soukromé, placené. Klikni si na každou školu a podívej se, kolik bylo přihlášených a kolik brali. Jsou tam i odkazy na www školy, tak si ty školní stránky přečti. Určitě tam každá škola bude mít seznam požadavků pro uchazeče.
S žádným programem umět nemusíš,to tě naučí ve škole,když tam uděláš přijímačky.Zavolej si na konkrétní školu,řekni,že máš zájem tam jít studovat a na všechno se jich zeptej.Nebo je také dobré jít na den otevřených dveří,které střední školy pořádají a na všechno se zeptat tam.
Pokud by ti stačili "základy" designu můžu doporučit - www.ssst.cz - obalová technika zaměření na grafiku a design. Obor přijímá bez talentových zkoušek, převážně se učíš tedy materiály a jak tvořit obal ale hlavně fotografování, design, Photoshop, Illustrator, InDesign a další.. tvorba je čistě na tvé fantazii, kterou umístiš na plakáty, vizitky nebo krabičku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.