Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má cenu si dát odklad od VŠ?

Od: katty odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nepovedly se mi přijímačky na žádnou VŠ, kterou jsem si přála studovat. Vzali mě jen na jednu školu, kde jsem se z paniky přihlásila do druhého kola. Obor se mi vůbec nelíbí a nevím jestli má cenu ho začít studovat. Zajímalo by mě tedy jestli je lepší si dát rok "volna" nebo raději chodit někam, kde vím, že určitě dál studovat nebudu.

Popřípadě by mě zajímalo jestli jste se po tom roce dokázali zpátky nakopnout do učení. Díky za všechny odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie1234*
hodnocení

1x
Vezmu to z finančního hlediska, ten rok studia na zbytečné škole Vám pak třebas na vysněném obiru bude chybět a budete si jej muset doplácet. Rovněž bych si neplantala hlavu něčím, co mě nezajímá. Dala bych si rok brigád - prachy se budou hodit, studia jazyka - jedině plus, a rok soustavné přípravy na nové přijímačky tam, kde jsem chtěla. Spojit se s letošním ročníkem a zjistit, jak uspět. Pokud se ovšem nejedná např. o obory, kde se např. přihlásilo pár tisíc uchazečů a vybrali jen sto, což bylo za nás. Tam je důležité, jeszli jsi byla totálně mimo a nebo ti to uteklo o fous.

riva
hodnocení

0x

Pokračovat ve studiu.

Po roce "pauzy" člověk odvykne učení a navíc ani pak není zajištěno, že ho přijmou tam, kam se bude hlásit.

hodnocení

0x

Pokud člověk chce a má jasný cíl, jde to kdykoliv..

Sestra si dodělávala maturitu a následně i vysokou školu dálkově. Neteř vystudovala střední, na vysokou se nedostala a také si Ing. dodělala dálkově. Jde vše, když se chce.

Pokud máte možnost studovat, nic Vás netlačí, pokračujte ve studiu, i když se Vám obor nelíbí..

Určitě je to lepší a potom se rozhodnete, co dál.

asd1
hodnocení

0x
Vypadnes z rytmu a je těžký se vracet.. když už tak třeba aspon roční studium jazyka v cizině apod.

vlajami*
hodnocení

0x

Zvažte doplácení studia v budoucnu. Přestože víte, že ten rok bude ztracený, už se Vám počítá do studijíních let. Ty částky nejsou zrovna malé...*poctar*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]