Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní všemi deseti na oboru kuchar-cisnik

Od: kdovikdo odpovědí: 8 změna:
Čauky lidičky,
chci se zeptat je na oboru kuchař číšník psaní všemi deseti?
Mě se to zdá zbytecne aby se to kuchaři a číšníci ucili.
Ale tam kde bych mela nastoupit je, tak tam je administrativa.
Takže pod tím si představuji psaní všemi deseti.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Víš jak mě pije krev, že to neumím. Každý vnuk sedne ke klávesnici a jede jak kulomet. A já datluji dvěma prsty. Každá znalost, každá zručnost ti obohatí život. Udělá tě lepším. Buď ráda, že se něco naučíš, že nebudeš věčně za blbku. *hej*

k2

Rozlisujte prosim psat rychle na klavesnici a psat vsemi 10. Je v tom obrovsky rozdil. Zrovna psat vsemi 10 neni az tak zivotne dulezite...

k2, existuje mnoho věcí, které pro někoho důležité vůbec nejsou. A pro všechny lidi nejsou pro život vůbec potřebné, ale důležité jsou. *alene* Postačí žít v jeskyni a pak poznáte, bez čeho klidně můžete žít.

@k2 Je pravda, že do nějakých 120 - 150 úhozů se dá ďobat i méně prsty. Když se ale člověk naučí správný prstoklad, jde to rychleji. Odvykání jde ztuha. Netrval bych na psaní naslepo, na správném prstokladu ale ano. Pro moderního člověka je to velmi praktická dovednost.

smode2
hodnocení

3x

Jako technici jsme na škole psaní všemi deseti neměli. Každý si datloval při programování procesorů to své a nikomu to nepřipadalo divné. Mnoho let po škole jednoho dne přišla domů dívka a přinesla prstoklady. Protože jsem tehdy končil v jedné firmě a můj nástupce už všechno uměl, měl jsem pár hodin denně na cvičení. Jednoduše jsem opisoval cokoliv z wikipedie a trénoval. Zpětně po mnoha letech musím přiznat, že naučit se psát všemi deseti naslepo byla jedna z nejlepších věcí co jsem kdy učinil. Už žádné datlování, trávení u psaní emailů, komentů či čehokoliv jiného nekonečné časy. A co je nejlepší, už žádné trápení očí při neustálém přeostřování z obrazovky na klávesnici a opačně. Tohle by se mělo učit povinně už v informatice na ZŠ.

hodnocení

0x

A jídelní lístek bude psát kdo?

hodnocení

0x

Psaní všemi deseti je univerzální praktická dovednost, kterou využije téměř každý. Myslím, že by se mělo učit už na základní škole místo blbostí o blizně a pestíku a prakticky nepoužitelných datech kdy se kdo s kým mlátil nebo co kdo napsal. Administrativa je v gastronomii důležitá. Absolvent získá kvalifikaci k vlastnímu podnikání a měl by umět vést daňovou evidenci, pokladnu, sklad, spočítat marži, DPH, podat daňové přiznání... Každý na place musí umět ovládat nějaký účatní program a téměř každý za barem musí dělat zrcadlo.

sasa*
hodnocení

0x

A co by jako tam měli učit? Vysoká škola pro bači: 1předmět. Jak ovce naháněti, 2. předmět Jak ovce zaháněti a 3. Cizí jazyk (za nás Ruština)... Buď rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]