Nejste přihlášen/a.
Prosím vás, porušila jsem nějak školní řád na střední škole tím, že jsem jako přezůvky použila umyté tenisky? Učitelka ze mě před celou třídou udělala úplnou blbku, že bych prý snad jako středoškolačka měla vědět, že tenisky nejsou hygienické přezůvky podle školního řádu a že v té třídě nejsem sama a musím brát ohled na ostatní. Řekla jsem jí, že vymýšlí blbosti, tak prý nemám být drzá a zítra už ty tenisky mít nesmím. Už vůbec nechápu, jak to souvisí se spolužáky, v čem jsem na ně nebrala ohled?
@mary63 - porušila jsem nějak školní řád na střední škole...
Jako frekventantka SŠ byste si měla školní řád vaší školy umět vyhledat, přečíst a pochopit - to k těm teniskám. Ovšem vaše reakce na slova učitelky je jeho porušením zcela jistě.
Takže až v zaměstnání po mně bude šéf neoprávněně křičet a ponižovat, mám držet hubu a krok. Bravo, lituji lidi, kterým šéfujete.
Také jsem na střední škole nosil tenisky a nikdo z učitelů neřekl ani popel, přitom ve školním řádu byly uvedeny pouze přezůvky, na druhou stranu mně definujeme teda ty přezůvky, co to teda přesně je. Každý si to může vyložit po svém.
Nejde jenom o to, jestli boty byly čisté (i když to samozřejmě taky), ale i to, že tmavý podrážky můžou nechávat šmouhy na podlaze. A uklízečka nemá na starosti jenom jednu učebnu, většinou je jedna/dvě uklízečky na celou školu. A drhni ty šmouhy jenom proto, že si někdo není schopnej vzít pantofle/sandály Ohled mohl být braný z toho důvodu, že nedodržuješ pravidla - přezůvky mají mít právěže světlou podrážku. Nos sandály nebo podobný boty, nohy ti poděkujou, vždyť se nohy potí, když jsou (zbytečně) zavřený třeba šest hodin v neprodyšný uzavřený obuvi.
Mimoto, do tvýho slovníku vážně nepatří, že učitelka říká blbosti. Učitelé jsou ti ve škole nadražení, s tím se smiř. Případný neshody ať řeší rodiče.
Jestli jsi porušila školní řád dané školy, to nevím, protože nevím, co konkrétně je v tom řádu napsáno.
Každopádně jsi se setkala s jakoby klasickým byrokratickým přístupem. Možná je to klasická ukázka, kdy se někdo snaží dávat najevo svou určitou jakoby byrokratickou nadřazenost - v tomto příkladě učitelka. Předpokládám, že se ti to stane v životě vícekrát (např. na nějakém úřadě nebo v zaměstnání), jako mnoha dalším lidem.
Taky je možný, že ta učitelka se bála, že by jí pak někdo nevěřil, že ty tenisky byly umyté a že by to mohlo být vnímáno, že nedohlížela na přezouvání žáků. I to je možné.
Můžeš to brát jako určité poučení. Kdybys někdy v budoucnu např. před nějakým úředníkem naznačila, že dělá blbosti, tak by sis mohla dost uškodit. Mohl by reagovat podobně, jako ta učitelka.
Zdravím,
na jedné straně jste drzá když hájíte svůj názor, na druhé se ohrazuje tím, že už jste SŠ. Paní učitelka tyto věci nesmí řešit před žáky, nedej bože vás před nimi ponižovat. Někdo to špatně snáší /viz případ učitele zabitého mačetou/. Na druhou stranu vy zas máte učitelku poslouchat. Přezůvky jsou pozůstatek starých časů. Dnes bačkory od Vietnamce smrdí mnohem víc, než tenisky.
Jinak doporučuji sledovat na fcb štěkánka the učitelka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.