Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponižování od učitelky

Od: mary63 odpovědí: 22 změna:

Prosím vás, porušila jsem nějak školní řád na střední škole tím, že jsem jako přezůvky použila umyté tenisky? Učitelka ze mě před celou třídou udělala úplnou blbku, že bych prý snad jako středoškolačka měla vědět, že tenisky nejsou hygienické přezůvky podle školního řádu a že v té třídě nejsem sama a musím brát ohled na ostatní. Řekla jsem jí, že vymýšlí blbosti, tak prý nemám být drzá a zítra už ty tenisky mít nesmím. Už vůbec nechápu, jak to souvisí se spolužáky, v čem jsem na ně nebrala ohled?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

12x
Učitelka z vás nedělala blbku, jen popsala stav, který vidí. Za vaši drzost byste zasloužila trest.

hodnocení

9x

@mary63 - porušila jsem nějak školní řád na střední škole...
Jako frekventantka SŠ byste si měla školní řád vaší školy umět vyhledat, přečíst a pochopit - to k těm teniskám. Ovšem vaše reakce na slova učitelky je jeho porušením zcela jistě.

ltz
hodnocení

8x
Prostě to tak je. Škola také vychovává a jestli ve šk. řádu nejsou tenisky, i umyté, uvedeny jako přezůvky, tak učitelka v tom měla pravdu. Takže i vaše poznámka k učitelce byla dosti drzá. Bylo povinnosti učitelky vás na to upozornit, no možná že mohla být ale také trochu mírnější.

petros
hodnocení

8x
Jsi neuvěřitelně drzá. Tímto způsobem si nikdy nesmíš dovolit mluvit se svou nadřízenou, což pro tebe učitelka je. Tenisky v žádném případě nejsou školní přezůvky a ano, pro středoškolačku by to mělo být samozřejmostí. I když jsou čisté, tak nemají podrážky šetrné k podlahám a často dělají šmouhy. Hygienické nejsou, protože se ti za 6-8 hodin ve škole budou potit nohy. Umíš si představit ten smrad, kdyby vás tam v teniskách sedělo celý den víc?
lubosnovak

Takže až v zaměstnání po mně bude šéf neoprávněně křičet a ponižovat, mám držet hubu a krok. Bravo, lituji lidi, kterým šéfujete.

Také jsem na střední škole nosil tenisky a nikdo z učitelů neřekl ani popel, přitom ve školním řádu byly uvedeny pouze přezůvky, na druhou stranu mně definujeme teda ty přezůvky, co to teda přesně je. Každý si to může vyložit po svém.

sasa*

Tak buď rád !Nejsou všichni tak schovívaví!

lubosnovak

A Vy se naučte raději pravopis.

A netykejte mi, už je to let, co jsem vyšel že školy.

... na druhou stranu mně definujeme teda ty přezůvky, co to teda přesně je.

asd1
hodnocení

6x

Má pravdu, tenisky nejsou přezůvky do třídy. Drzá jsi byla taky. Takže drzost vynechat a do třídy v přezůvkách.

Spolužáci = smrad ze zpocených nohou.

dashu
hodnocení

4x

Nejde jenom o to, jestli boty byly čisté (i když to samozřejmě taky), ale i to, že tmavý podrážky můžou nechávat šmouhy na podlaze. A uklízečka nemá na starosti jenom jednu učebnu, většinou je jedna/dvě uklízečky na celou školu. A drhni ty šmouhy jenom proto, že si někdo není schopnej vzít pantofle/sandály :) Ohled mohl být braný z toho důvodu, že nedodržuješ pravidla - přezůvky mají mít právěže světlou podrážku. Nos sandály nebo podobný boty, nohy ti poděkujou, vždyť se nohy potí, když jsou (zbytečně) zavřený třeba šest hodin v neprodyšný uzavřený obuvi.

Mimoto, do tvýho slovníku vážně nepatří, že učitelka říká blbosti. Učitelé jsou ti ve škole nadražení, s tím se smiř. Případný neshody ať řeší rodiče.

sasa*
hodnocení

4x

Již název tenis ky- je odvozen od tenisu= sport , tenisky= sportovní obuv! A je jedno jestli jsou umyté. To zítra můžeš přijít v umytých holinkách, kozačkách atd...

18.06.23 10:54

*smich*

Kozačky = koza *smich*

kkk

Vejmrda =? Jídlo z ...

... křenu a jablek*jasne*

makak
hodnocení

2x
Zeptej se, jaky na to mají názor rodiče a tím se řiď.

hodnocení

2x

smrad z nohou, kdy se noha v tenisce paří.

hodnocení

2x

Zachovala ses jako drzá a nevychovaná. Učitelka je tvá nadřízená a tvou povinností je jí poslouchat. V případě, kdyby sis dodatečně ověřila, že učitelka udělala chybu, bys mohla požádat rodiče, aby ti pomohli zjednat nápravu.

hodnocení

2x

Jestli jsi porušila školní řád dané školy, to nevím, protože nevím, co konkrétně je v tom řádu napsáno.

Každopádně jsi se setkala s jakoby klasickým byrokratickým přístupem. Možná je to klasická ukázka, kdy se někdo snaží dávat najevo svou určitou jakoby byrokratickou nadřazenost - v tomto příkladě učitelka. Předpokládám, že se ti to stane v životě vícekrát (např. na nějakém úřadě nebo v zaměstnání), jako mnoha dalším lidem.

Taky je možný, že ta učitelka se bála, že by jí pak někdo nevěřil, že ty tenisky byly umyté a že by to mohlo být vnímáno, že nedohlížela na přezouvání žáků. I to je možné.

Můžeš to brát jako určité poučení. Kdybys někdy v budoucnu např. před nějakým úředníkem naznačila, že dělá blbosti, tak by sis mohla dost uškodit. Mohl by reagovat podobně, jako ta učitelka.

hodnocení

1x

Zdravím,

na jedné straně jste drzá když hájíte svůj názor, na druhé se ohrazuje tím, že už jste SŠ. Paní učitelka tyto věci nesmí řešit před žáky, nedej bože vás před nimi ponižovat. Někdo to špatně snáší /viz případ učitele zabitého mačetou/. Na druhou stranu vy zas máte učitelku poslouchat. Přezůvky jsou pozůstatek starých časů. Dnes bačkory od Vietnamce smrdí mnohem víc, než tenisky.

Jinak doporučuji sledovat na fcb štěkánka the učitelka.

samuel
hodnocení

0x

A nechala ťa v ten deň v škole v tých teniskách? Alebo si sa musela vyzuť do ponožiek a poslala ťa do šatne tenisky odložiť a musela si byť na vyučovaní v ponožkách?

jaj*
hodnocení

0x
Nevím na jaké seš škole, my jsme taky jakože měli mít přezůvky ale párkrát se mi to vymstilo. Vedle třídy jsme měli šatnu, když jsem se šla jako slušný člověk přezout, tak učitel došel do třídy a řekl: jdem a hned se utíkalo pryč. Pak jsem musela najít klíče od šatny, jít se prezut, a zamcit, hlavně nic nezapomenout ve třídě, třeba salinkartu protože klíč od třídy už byl o 100 metrů dál. Pak by sedlo na hromadnou a jeli neznámo kam na exkurzi na 2-3 hodiny. Kdo by tam nebyl tak neomluvená hodina jako bych schválně utekla a šla si někam do hospody. Přezůvky jsou nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]