Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co prosím v Rozmarném létě znamená "Baby obojího pohlaví"?
Ukázka z knihy: Není pochyby, že měchatá veřejnost a baby obojího pohlaví lají podivuhodným kouzelníkům, kteří chodí v pustinách a na křižovatce točí kloboukem.
Z hormonálního hlediska posuzováno, ke stáří se obě pohlaví sobě přibližují. Starému muži ubude markantně testosteronu, mužského hormonu, a tudíž povahově i vizuálně "měkne". Je "baba", říká se. Staré ženě ubude markantně ženských hormonů, a myslím že i přibude testosteron. Začne se vizuálně i podvahou trochu podobat muži ("ostrá tchýně"..., zlá baba..).
Myslím, že Vančura na to takhle vědecky nešel, ale v tom vyjádření toto možná zaznívá.
Já bych řekl, áe, striktně vzato, baby obojího pohllaví je nesmysl. Jestliže to přesto Vančura, mistr ylova,napsal,řekl bych, že je na čnenáři, jak si to vyloží. Docela by se mi líbil @Ben uv výklad, podobně to chápe i @fram, ale můžete si třrba představit, že Vančurovi nešlo tolich genderovů sblížení, jako o určitý způsob chování, stejný u některých osob obojího pohlaví, ikterí tímto hází na jednu hromadu. No, dělejte s tím co umíte, já bych se hlavně kochal podivuhodnou autorovou češtinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.