Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsme do Prahy nedávno přistěhovaní a moc tu nikoho neznáme, Dost by se nám hodily osobní recenze, hledáme se synem gymnázium. Osmileté nebo šestileté a máme katalog, máme nabídky, ale nevíme nic...přitom ty drby jsou nejdůležitější, že ) Přestěhovali jsme se do Prahy 5
Syn je do IT, na matiku, ale určitě ho nebaví přírodověda, zeměpis. Má rád i dějepis a jazyky. Nemá rád sporty, výtvarku ano. Bylo by fajn, kdyby to nebyla brutus drtiškola, syn určitě nechce na medicinu ani na práva, zbytečně by se trápil. Vstřícné prostředí, ideálně s fajn prevencí šikany, je taky výhodou.
PORG - vynecháváme, prý je soukromé a i kdyby ne, je sice skvělé, ale nároky jsou tam prý šílené, nemáme asi šanci (a peníze) )
Kepler - z hlediska obtížnosti přijetí o něm ani neuvažujeme, i když volnost tam prý studenti mají (?)
Nad Alejí - slyšela jsem, že se tam letos z nějakého důvodu sešla velká skupina "zlaté mládeže" a atmosféra mezi studenty tam není prý dobrá (ale o šikaně nevím). A teda absolutně nechápu jak se to stalo, bývala to škola pohodová. jo a vyžadují hodně přírodních věd i všeho, jak jsou všeobecní :/
Nad Štolou - obávám se, že jedou hodně na výkon, jsou prestižní, ředitelka přísná, barák obrovský... asi to bude gympl, kam se nedá dostat zrovna lehce a možná mě opravte, budou tam studenty drtit a drtit...taky budou asi vyžadovat strašně moc ze všeobecného :/
Ústavní - fajn, italština príma, bodová hranice k přijetí je teda masakr! Ale máme ji daleko a jak je to s náročností nevíme. Je nám sympatická, nevím proč, ale syn by jezdil přes půl prahy
Gymnázium J.Heyrovského - nic o něm nevíme, tak se nám zdá, že nebude ani prestižní, ale ani vysloveně blbé, tak do něj jít? Je to teda moloch sídlištní, ale co dělat:D
Gymnázium Oty Pavla - prý je to jedno z hodně slabších gymplů v Praze. My chceme sice nějaký gympl, kam se dá snadněji dostat, ale zas uplně hrozný gympl bez nároků nechceme. Webovky mají jako nějaká základka...
Malostranská - vůbec neznáme, asi nával
Zatlanka - neznáme, prý se tam nedá ale dostat
Gutha Jarkovského - prý horší? nebo naopak prestiž? už v tom mám guláš
Arabská, Evropská, Jana Palacha, Botičská... a další... to všechno se mi zdá jako prestižní pražské gymply, na které je těžké se dostat.
Jsou vůbec nějaká gymnázia v Praze neprestižní?
trochu mi přijde, že to je buď super mega nedostupné gymnázium, nebo gympl co je dost odpadkový, ale nic mezi tím.
Jo a na Botičské prý šikana
my bychom raději vstřícnější gympl, třeba naučí méně, ale je tam dobrá atmosféra, ale zase nechceme uplně gympl na nic, aby se z něj syn pak měl problém dostat na výšku.
Díky
A podmínka je Praha 5? Jestli ne, tak třeba ceskolipska.cz/... - je to na metru, nulová tolerance šikany, v tělocviky se hodnotí snaha, biologie a zeměpisu se může v posledním ročníku zbavit a zaměřit se na předměty, které ho baví (vybrat si semináře).
je, nulová tlerance šikany zní krásně... studenit tam píší že skvělá komunita. to bych byla moc ráda, syn je mírně..ajták..to by bylo moc fajn
Jenže bydlíme na Zličíně, to je brutus na denní docházku, tyjo.
Ale moc díky, už mám školu napsanou, Třeba to dojíždění prostě půjde...škola má na stránkách ty věci, které hledáme je těžké najít gympl, kde je kladený duraz na komunitu, prevenci šikany atd. palec nahoru
Děkuju moc! Doppler by byl s tou matikou fajn! Právěže nás odrazoval ten vysoký počet bodů posledního přijatého, tak jestli je to přepočet v jejich režii, tak to je dobře.
Na ty prestižní určitě nechceme. A je fajn, jestli Nad Štolou prestižní také už není a jestli není tak šílené a náročné, já právě myslela, že je to stejné jako Alej
Ještě se zeptám, když jste z Prahy - jaká gymnázia jsou ta nejprestižnější a nejnáročnější, že nejvíc vyžadují toho všeobecného? Chceme se jim vyhnout u druhé volby, takže Alej, asi Nerudovka že...
Líbil se nám i gympl Ústavní, s tou italštinou, ale 92 bodů měl poslední přijatý a je od nás daleko, náročnost nevím..
tak na všechny víceleté gymply je v Praze nával a co já pamatuji, tak vždycky byl. jinak tedy asi v tom máte trochu zmatek. ptáte se na víceleté gymply, ale jsem si téměř jista, že třeba na Botičské je jenom normální čtyřletý gympl, tam víceleté třídy nemají. to samé Zatlanka. jestli máte syna teprve na prvním stupni základky, tak je poněkud předčasné řešit, co bude v deváté třídě. protože situace se do té doby ještě bude vyvíjet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.