Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Biologie laborka

Od: pepak9 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám probém dostali jsme z biologie takovéto zadání. A dělalo se to o hodině. Boužel já jsem chyběl a ostatni to už odevzdali takže to nemám od koho opsat. Byl bych moc rád, kdybi mi s tím někdo pomohl.
děkuji
zadání je zde

leteckaposta.cz/...
docs.google.com/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

2x

Jde o standardní zadání laboratorní práce (mikroskopického praktika), s čímž vám nikdo přes internet neporadí.

První část vyžaduje, abyste si vy sám zopakoval základní vlastnosti rostlinných pletiv coby nutný teoretický úvod k dalším úlohám. Vřele doporučuji: Udělejte to.

Další části jsou už praktické mikroskopické úlohy, které bez mikroskopu - jaksi - zvládnout nelze. Jistě by šlo nalézt příslušné mikrofotografie na internetu (ovládáte-li angličtinu, není to tak těžké), ba dokonce by šlo opsat a "obkreslit" řešení od spolužáka. Oboje by však bylo hrubým popřením smyslu školních praktik. Poraďte se proto s vaší profesorkou biologie, jakou formou a kdy máte úlohy splnit.

lidus*
hodnocení

0x

Já vám helfnout chtěla ale buď to neumím nebo odkaz nefunguje.

pepak9
hodnocení

Ano ten druhy nefunguje, ale ten na te letecke poste ano. jinak tady je ještě jeden.

uloz.to/...

i tak moc díky za snahu.

hm*

Stáhul jsem to a vidím:

Teorie: uveďte rozdělení pletiv podle funkce, dále zakreslete různé typy pletiv podle tloušťky buněčné stěny a intercelulár, popište krycí pletivo, funkci průduchů a trichomů*

Pomůcky: potřeby k mikroskopování, vzorky listů podeňky, zelence, begonie, africké fialky a plod hrušně + zdroje, z nichž čerpáte*

Úkol 1: Pozorujte buňky z pokožky listu zelence nebo podeňky, zakreslete průduchy a buňky pokožky. Podle stavby buněk a mezibuněčných prostor určete, o jaký druh pletiva se jedná.

Úkol 2: Pozorujte buňky z blízkosti jádřince hrušky, všimněte si buněčné stěny a komunikačních kanálků. O jaký druh pletiva se jedná?

Úkol 3: Pozorujte trichomy na vybrané rostlině, zakreslete jejich tvar a pokuste se určit, o jaký typ jde

*tento proložený text vymažte
Poradit rozhodně nedovedu, jen jsem to opsal. Mám OpenOffice, nic jiného (kromě hlavičky, rámečků apod.) tam nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]