Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám probém dostali jsme z biologie takovéto zadání. A dělalo se to o hodině. Boužel já jsem chyběl a ostatni to už odevzdali takže to nemám od koho opsat. Byl bych moc rád, kdybi mi s tím někdo pomohl.
děkuji
zadání je zde
Jde o standardní zadání laboratorní práce (mikroskopického praktika), s čímž vám nikdo přes internet neporadí.
První část vyžaduje, abyste si vy sám zopakoval základní vlastnosti rostlinných pletiv coby nutný teoretický úvod k dalším úlohám. Vřele doporučuji: Udělejte to.
Další části jsou už praktické mikroskopické úlohy, které bez mikroskopu - jaksi - zvládnout nelze. Jistě by šlo nalézt příslušné mikrofotografie na internetu (ovládáte-li angličtinu, není to tak těžké), ba dokonce by šlo opsat a "obkreslit" řešení od spolužáka. Oboje by však bylo hrubým popřením smyslu školních praktik. Poraďte se proto s vaší profesorkou biologie, jakou formou a kdy máte úlohy splnit.
Ano ten druhy nefunguje, ale ten na te letecke poste ano. jinak tady je ještě jeden.
i tak moc díky za snahu.
Stáhul jsem to a vidím:
Teorie: uveďte rozdělení pletiv podle funkce, dále zakreslete různé typy pletiv podle tloušťky buněčné stěny a intercelulár, popište krycí pletivo, funkci průduchů a trichomů*
Pomůcky: potřeby k mikroskopování, vzorky listů podeňky, zelence, begonie, africké fialky a plod hrušně + zdroje, z nichž čerpáte*
Úkol 1: Pozorujte buňky z pokožky listu zelence nebo podeňky, zakreslete průduchy a buňky pokožky. Podle stavby buněk a mezibuněčných prostor určete, o jaký druh pletiva se jedná.
Úkol 2: Pozorujte buňky z blízkosti jádřince hrušky, všimněte si buněčné stěny a komunikačních kanálků. O jaký druh pletiva se jedná?
Úkol 3: Pozorujte trichomy na vybrané rostlině, zakreslete jejich tvar a pokuste se určit, o jaký typ jde
*tento proložený text vymažte
Poradit rozhodně nedovedu, jen jsem to opsal. Mám OpenOffice, nic jiného (kromě hlavičky, rámečků apod.) tam nevidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.