Dobrý den, mám otázku. Může mi dát učitelka na vysvědčení známku 5 ikdyž mám průměr 4,30? A že dává test při jiných hodinách? Předem děkuji za odpověď.
Může. Průměr je jen jedno z kritérií, hodnotí se i aktivita v hodině a tak vůbec (tzv. ksichtové body nebo známky). A pokud ve čtvrtletí varovala před slabým prospěchem (psávalo se to do žákovských nebo když nebyly tak na špajsky k podpisu rodičům), tak asi nebude ani muset nikomu nic vysvětlovat.
Jasné že může jestliže jste na střední a máte jednu 4 a 5 za sebou tak klidně může. Dokonce jsem znal velmi dobrého učitele který měl průměr na salámu a řídil se jak žák pracuje, jaké má známky, zkušenosti v hodině a práce v hodině, jak se připravuje na hodinu. Vše záleží jak se chováte v hodinách a jak přistupujete k učivu
4,30 je vážené průměr nebo aritmetické? U váženého se berou rozdílné váhy mezi velkými a mylými známkami, minitest není to samé jako pololetní písemka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.