Nejste přihlášen/a.
Permutace oidpovídající chlapcům je jasná, je to m!.
Dívek je n, ale pozor: při jejich řazení musím komletní soubor chlapců započítat jako další !psedudodívku", čili musíme permutovat celkem n+1 prvků, odtur těch (n+1)!
Jasné?
Předpokládám tedy, že ten bod c je vidět celý a uříznutá je dalčší, nezajímavá část (bod d?).
To jste ještě mladík , mně bude za 3 měsíce 85. (BTW tdes večer mne můžete vidětu Hámy na Kde domov můj:; sedím tam na barové stoličce a používám kukr.)
Zadání příkladu je nejasné. Není jasné, zda je to myšleno tak, že ten "blok" chlapců , který jste označil jako - pseudodívka, je jedna varianta, nebo jestli záleží i na pořadí chlapců.
Domnívám se, že je to tak myšleno a že správné řešení je
m! krát n! krát (n+1)
tedy
m! krát (n+1)!
Všichni chlapci stojí vedle sebe. Jejich počet je m.
Počet možností, jak si můžou stoupnout, je m!
Celkem cvičících je m+n
" Řada chlapců" může stát n + 1 způsoby, (např.v případě že m = 5, n = 4)
tak dvě z možností jsou
n mmmmm nnnn
nebo
nn mmmmm nnn
Počet dívek je n . Dívky můžou stát n! způsoby
Celkem možností je m! krát n! krát (n +1)
Poslouchej dobře já to vidím takto: Máme m chlapců a n dívek (nevím proč ne ch a d). Kolika způsoby je mohu umístit při
podmínce v př.c?
____chlapci___(m)______________ _______dívky (n)____________________
čili pro permutace platí m! x n! , ale pozor nemáš napsáno, že nemohou stát nejdříve dívky- tudíž ještě vynásobit 2.
Dle mne je počet permutací = 2x m! x n! a již nic jiného .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.