Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zapojit více do třídního kolektivu?

Od: taposledni odpovědí: 3 změna:
Ahoj, jsem v 1. na střední a co se týče třídy tak máme fajn třídu. Ale jak to vždy bývá tak jsou v naší třídě skupinky které se spolu baví (je nás ve třídě 20). Já sedím v lavici s holkou která se moc nechce zapojovat do kolektivu a bavit se s ostatníma, jenom se mnou a ještě jednou holkou. Když je nějaká akce ze školy tak se tam taky nezapojuje třeba lyžák. Takže jsem potom s ostatníma a mám pocit že tam nějak nezapadám, takže kromě těch dvou holek jsem tak trochu ta co zbyde. Hrozně moc bych to chtěla změnit a bavit se s ostatníma holkama víc, ony mají svoji skupinu na whatsappu a já tam nejsem, takže taky nic nevím a vše jsem mimo mně. Jak to mám změnit? Když já mám pocit, že bych se měla smířit s tím že nikam nezapadám. Není to ale tak že by mně šikanovaly, spíš přehlíží. Asi si myslí že se s něma nechci bavit ale to není pravda. Poraďte mi prosím bez hloupých komentářu, co by moji situaci zlehčovaly

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, do prázdnin už toho moc nestihnete a po prázdninách se do toho hloučku ve třídě osobne přidejte. Treba jim řekněte nějakou letni historku nebo jen poslouchejte, ale nepodbizejte se. Raději s holkama mluvte přímo a na tu komunikaci přes WhatsApp se neupinejte, ale treba Vám ji nabídnou. Ukažte jim, že jste správná holka. Zdravím!

hodnocení

2x

Hlavně si z toho nic nedělej.

Jak se zapojit více do třídního kolektivu?

hodnocení

2x

Lidi spojují společné zájmy, většinou stejná úroveň IQ (málo kdo si rozumí 80 a 150), stejná sociální a třeba i finanční situace (rodičů).

Na sílu nemá cenu se snažit zapadat k vůli nějaké sociální síti. To je takový ten dnešní sociální analfabetismus. Hodně mladých lidí má pocit méněcenosti a vyřazení z kolektivu jenom proto, že nepatří do nějaké party slepic.

Je naprosto normální, že se někdo nemá náladu bavit ve skupině a baví se s jedním nebo dvěma lidmy. Takový jsou v životě vesměs nejlepší kamarádi. Banda slepic nikdy není kamarádská. Je to pořád jen banda. Jak by došlo na zásadní pomoc, tak se ozvou všemožné výmluvy.

I přesto pokud ti chybí tento sociální kredit zapadat do něčeho takového, což já třeba osobně nechápu, potom se snaž zjistit, co mají za témata k hovoru a sniž nebo srovnej se na jejich úroveň.

Nikdy ovšem se nesnaž takovou bandu zaujmout tím, že začneš někoho pomlouvat nebo mu ubližovat. To je vůbec ta nejhorší vlastnost zapadnout do kolektivu stejně postižených lidí.

Opět za jakou cenu. Whatsapp? Směšné...

Tak nějak takto si to přeber a zjistit sama ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]