Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mne, pokud jako rodič požádám o komisionální přezkoušení dítěte kvuli tomu, že mi nepřijde adekvátní známka na vysvědčení, jestli múže komisionální zkouška tuto známku i zhoršit? Například, pokud dítě dostane na vysvědčení 2, já jsem přesvědčen, že by mělo mít 1 a dítě to u komisionální zkoušky nezvládne. Může pak dostat na vysvědčení třeba 3,4,5?
Aka to je skola a aky predmet? Totiz riesit, ci ma decko 1, 2 alebo 3 z biologie, ak planuje na VS studovat informatiku je blud. To iste opacne, ak mu nechcu dat 1 z matenatiky, ale jeho to taha inym smerom, na jeho dalsi zivot to bude mat nulovy vplyv.
Ja to cele chapem ako vychovnu lekciu o nespravodlivom svete, kde si na na neho za 10 rokov v praci zasadne sef a nedvihne mu plat a neda premie, lebo sa tak rozhodol a hotovo. Na vasom mieste mu nechodim zametat cesticku.
Chápeme to stejně jako výchovnou lekci, ale trošku v jiném smyslu. Dostat už na ZŠ lekci, že je zbytečné se snažit, protože to nikdo neocení, je myslím trošku brzo. Úplně se mi nechce mlčet, když se mi něco nelíbí, ale zase se mi nechce si chodit stěžovat do školy a orodovat za lepší známku. Tohle mi přijde jako nejlepší způsob, jak se proti tomu ohradit a využít všechny legitimní prostředky jak to změnit.
Jak poznáte, že se daný žák snaží? Určitě nejste se svým dítětem po celou dobu výuky. To by mohli učitelé za snahu dát i těm, kteří nejsou schopni se naučit základy učiva pěkné známky, protože přece přišli do školy, v hodině si opisovali z tabule, nezlobili a při testu něco napsali, i když ve výsledku dostali dostatečnou nebo nedostatečnou. Začínám mít pocit, že vedete štvavou kampaň vůči učitelce.
Tohle bude spíš způsob jak mu udělat pakárnu aby se přes prázdniny našrotil na výbornou a pak kvůli nervozitě před komisí potvrdil v lepším případě dvojku.
On sám do toho chce jít? Pokud ne, tak to je jen fotříkovo ego a podobný přezkoušení před komisí by si měl domlouvat sám za sebe třeba u šéfa v práci, ne to cpát synovi.
Hele jendo, tahle odpověď potvrzuje arogantního fotra s egem, s názorem že na jeho dokonalýho syna jsou ve škole zlí.
Jestli mu chceš udělat pakárnu a známku spíš zhoršit, tak si to přezkoušení zařiď. Syn bude nadšenej...
Měl jsem případ ze k opravné závěrečné zkoušce prisla i maminka. Byla ucastna průběhu zkoušky. Ve vysledku konstatovala ze syn je tak blby, ze by to dokazala zapojit sama. Jednalo se o obor telekolunikace. Tak proto doporucuji ucast rodice u komisionalni zkoušky.
Z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že pokud budete nesouhlasit se známkou, většinou tím toho učitele pěkně vytočíte a udělá maximum, aby to dítě potopil. Respektive, pokud chcete za 1, bude se muset syn opravdu hodně moc učit, učitel se ho bude snažit nachytat na cokoliv.
Komise se většinou skládá z učitele, kterýho měl na daný předmět, druhého učitele který daný předmět na škole učí a třídního učitele. Ale opět to není úplně záruka nějaké nestrannosti, učitelé většinou drží při sobě.
Hlavně záleží, jaké má vztahy s učiteli Váš syn, jak ho oni vidí. Pokud je to sígr, tak se za něj ostatní asi moc přimlouvat nebudou.
Jde o to, že paní učitelka má poněkud přísněji nastavené hodnocení než je zdrávo, tzn. že např. v pololetí dala v celém ročníku (né jen třídě) kde učí jen jednou za 1 (nám), ale hned šla dítěti oznámit, že mu příště za takový průměr jedničku už nedá (těsně nižší než 1,5 a zjevně k tomu byla dotlačena ředitelem proti své vůli). Očekávám podobnou situaci i na konci roku a očekávám, že plno rodičů to bude řešit. Mohlo by se tak stát, že si někteří spolužáci vybojují lepší známku u komisek a dítě by to mohlo brát jako křivdu, že jsme mu tuto šanci jako rodiče nedali. Nechci ale, aby se kvuli tomu dítě učilo a kazilo si prázdiny, zkrátka si to tam jít jen zkusit.
A jakou by k tomu měl ředitel motivaci? Samozřejmě pokud vychází průměr třeba 1.45 tak je to takové na hraně a myslím, že by si to učitelka dokázala obhájit třeba slabší aktivitou v hodině.
Spíš jaká je motivace mít za každou cenu 1 na vysvědení? Pokud má dobré známky v ostatních předmětech a dobrý celkový průměr, tak ho to na vyznamenání neohrozí, nebo pokud má v jednom předmětu 3 tak mu to naopak stejně nepomůže.
On se bude učit, takže bych nechal rozhodnutí na něm. Já bych si kvůli dvojce prázdniny nekazil.
Bylo by to pěkné, mít možnost si to takto zkusit, ale takto to v životě nechodí. Šel bych do toho jen v případě, že si budete jistí v kramflecích. Mimochodem - proč potřebujete řešit známku? Bude se brát do průměru na střední školu nebo něco v tomto smyslu?
Když pominu body k přijímačkám, 8. třída, tak jde hlavně o motivaci. Dvojku bude mít, i když se na učení ani nepodívá.
Motivací ředitele je, že je jeho odpovědností zajistit na škole konzistentní hodnocení nezávislé na konkrétním učiteli. Když mu jeden předmět oproti ostatním výsledkově ujíždí, tak je něco špatně...
Když vašemu dítku jeden předmět ujíždí, asi ho nezvládá tak dokonale, jak si myslíte. Samozřejmě můžete požádat o přezkoušení, ale počítejte s tím, že pak bude vaše dítě mezi spolužáky poznamenáno a učitelé si budou pamatovat. Dopřejete svému dítěti stres navíc. Pokud by vyučující zvláštním způsobem hodnotil žáky, určitě už by se dřív ozvali jiní rodiče. Obvykle je to tak, že si rodiče nepřipustí, že jejich dítě není geniální, nejlepší, nejchytřejší a nesplňuje jejich představy a ambice. Obviňují učitele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.