Dobry den, tak ve zkratce: Nedavno jsem maturoval - uspesne. Mam prihlasku na par VS skol, kam bych mel byt tak nejak predbezne prijat. Bohuzel jsem zrovna par dni po maturite zjistil, ze zrovna netouzim pokracovat v aktualnim oboru na VS a chtel bych jit na jeden obor na ucnaku. Proto bych se chtel zeptat, je nutne, abych se na ucnak hlasil az dalsi rok? Vim urcite, ze jsem datum oficialniho podani prihlasek nestihl, na druhou stranu prijimaci rizeni se tam nekona, tak si nejsem jisty. Dekuji vsem za uzitecne odpovedi. A samozrejme vim, ze nejlepsi informace sezenu, pokud primo napisu skole - to mam v planu. Ale chci si neco zjistit jeste predtim.
Zkus se informovat, jestli neplánují vypsat druhá kola, to bude působit líp než "jeee, sorry, já jsem podávání přihlášek prošvih."
Ale vzhledem k tomu, že ses trefil zrovna do ročníku, kdy se bojuje i o místo na učňácích, tak těžko říct, jestli někde s čekáním na druhý kolo uspěješ.
Vyber si obor a jdi se ptát na vedení té školy, jakou máš šanci a co pro to musíš udělat. Nebo zkus zcela jinou SŠ, s tím, že Ti plno přemětů / těch všeobecných/ na žádost uznají. Ostatně to i u učňáku.
No, já jsem starší kus a za mě - po maturitě na učňák? Naprostý nesmysl, který jen tahá peníze ze státu. Buďto jít na vysokou nebo do práce! To jako míníte v 18 jít na nějaké učiliště? Prostě buďto makat nebo studovat! To, že tyhle blbiny stát dovolí, jen dokazuje to, že jsme už úplně v pr... Znám válečné ročníky, které makaly od 15 a taky znám dnešní ..., kteří končí ve 30 3. vysokou školu a stále se hledají... No ...hnus velebnosti! Kdo to kur... všechno platí?
zas prakticky - získání odbornosti za rok na učňáku při zkráceném pomaturitním studiu vyjde stát levněji, než získání odbornosti za 3-5 let na vysoké. a nejspíš i levněji, než kdyby tu odbornost na stejném učňáku získávali jako rekvalifikaci při registraci na úřadu práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.