Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje takový to boring a bored

Od: jaj* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jak se říká tomuto v angličtině? A jsou i další slova která se takto používají? Znám jen zajímavý a nudný, a to se používá s ing a nebo ed, a vím který kdy použít, když se pes dívá na kuře, tak když je podmět kuře tak je ing a když je podmět pes tak je koncovka ed ve slově interested. Teď si opakuji angličtinu a třeba zjišťuji jak moc tady chybí přítomný prostý čas, protože si ji opakuji průběžně a pak doma bych si o tom ráda něco přečetla.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mozna myslis gerundium a trpny rod (passive tense)?

jaj*
hodnocení

Gerundium je myslím zase něco jako sloveso s ing jako podmět, něco jako lyžování je zábavné, skiing is fun. Tohle jsem často používala na hodině angličtiny a nějak jsem na tenhle způsob přišla sama když to po nás učitelka nechtěla.
U tam toho jsem našla další slova, vzrušující, úžasný/udivený, matoucí/zmatený ale na anglických stránkách. Tak asi budu překládat, a nenašla jsem k tomu žádný název.

albert*
hodnocení

0x

Myslíte tím slova jako boring/bored, astonishing/astonished, confusing/confused?

Koukněte na stránky "helpforenglish.cz", kde najdete spoustu materiálu k výuce angličtiny. Můžete se tam také zeptat.

Zde je odkaz přímo na článek o těchto slovech:

helpforenglish.cz/...

-

boring, astonishing, confusing - přítomné příčestí slovesa, které se používá v průběhových časech, používá se také jako gerundium nebo přídavné jméno, má však jiný význam než "bored, astonished, confused"

bored, astonished, confused - minulý tvar slovesa pro vytvoření minulého času a minulé příčestí slovesa, které se používá v dokonavých časech (předpřítomný, předminulý a předbudoucí) a v trpném rodě, může se také použít jako přídavné jméno, má však jiný význam než "boring, astonishing, confusing"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]