Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Focení učitelky a následné prohledávání mobilů

Od: komart odpovědí: 17 změna:
Měli jsme zástup. Spolužáci si vyfotili učitelku. Ta si toho všimla a řekla to ředitelce, pak museli všichni kluci ukazovat co mají za fotky v mobilu. Jsme na gymplu v 3.ročníku. Mě to příjemné nebylo, protože jsem tam měl nahé fotky přítelkyně a celá školní rada se na ně dívala. Oběma je nám 18, jak se proti tomu můžeme bránit?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x
Tobě není příjemné prolézání mobilu. Učitelce zas není příjemné focení, které s nejvyšší pravděpodobností slouží k následnému zesměšňování někde na sítích. Zkuste jako třída dodržovat nějaká pravidla (minimálně morální) a nebudete řešit takové kraviny. Mimochodem jakékoliv tvoje citlivé fotky patří do privátního adresáře, který není normálně v mobilu vidět. Čumíte 20h denně do mobilu, ale tyhle základy jsou na vás asi moc. Jinak nevím o čem je řeč, pokud nechci obsah mobilu ukázat, tak ho neukážu. Ale pak to třeba budou muset řešit rodiče...

paveldvorak
hodnocení

13x

focení jiného bez jeho souhlasu je zásahem do osobnostních práv...takže místo focení nesmyslů si vygoogli příslušné informace a zvyšuj si své nulové právní vědomí

hodnocení

7x

a pak ses probudil ;) Jo jo, prázdniny se blíží, nuda je veliká

sasa*

A proto říkám, neber si do vyučování (školy) mobil, je to marný,je to marný,je to marný..

hodnocení

4x

Co mám dělat, domnívám-li se, že má práva na ochranu osobních údajů nejsou respektována?:

commission.europa.eu/...

Jinak ovšem škoda již byla dokonána. Proč nemáte mobil zamčený?

komart
Chodili jsme po jednom do ředitelny a telefon museli odemknout
Nemuseli, ale odemkli.
To ale byla vaše volba, stejně jako používání mobilu přes zákaz.

hodnocení

4x

Co vás v té škole učí, když pak neumíte ani zacházet s telefonem? Takové fotky do mobilu nepatří. Totéž platí i o jiných důvěrných materiálech. Od toho jsou jiná média. Jak už bylo řečeno, používání mobilu ve škole upravuje školní řád.

hodnocení

1x

To ako bol mobil pripojeny cez zrkadlenie obrazovky na velky televizor a tam postupne cela "skolska rada" pozerala fotku za fotkou? Alebo sedeli hlava pri hlave a spolocne prechadzali galerie v mobile?

lojza
hodnocení

1x

Tak tenhle dotaz je asi vymyšlený :) Zrovna v sobotu, z nudy :)

hodnocení

0x
Ve většině škol platí zákaz používání mobilu ve škole (§ 30 odst. 3 školského zákona). Pokud tedy viděla kluky co to fotili proč neukazovali galerii pouze oni? Stejnak existuje cloud a jiné aplikace na uložení/zachování fotky, takže galerii je snad to nejmenší. Zde spíš jde o porušení pravidla a školního řádu. Mobil jste mohl ukázat pouze ředitelce školy, než celé školní řadě, když tam máte fotky přítelkyně. V tomto případě jedině pročíst školní řád.
PS: já pochybují, že by jste byl jediný případ, který měl nahé fotky přítelkyně. Určitě na to musí být zvyklí. Ale nesmí je jakkoliv rozesílat dále.
doplněno 20.05.23 18:28: V celé třídě je snad ± 25 žáků každý žák určitě nějaké soukromé fotky mít bude. Zas by učitele měli respektovat soukromí žáka.
Jak "být zvyklí"? To jako že učitelé běžně lusrují studentům mobily!?
lojza

Stejně tak může mít fotku učitelky, prdel by byla, kdyby tam měl nahý fotky učitelky :)

Btw. Neexistuje žádný celostátní účinný právní předpis o tom, že nesmíš někoho fotit, Natožpak státního zaměstnance při výkonu jeho povolání, kdyby mi tohle někdo řekl, tak se mlátím smíchy vozem

konzultant
hodnocení

0x
Potom je nejlepší mobil zamknout a neukázat a holt se vystavit riziku kárného postihu. Neukážeš-li mobil, škola nic nezmůže, trvale ti ho zabavit nemůže, i když tím nejspíše bude vyhrožovat.
jaj*
Jako postih za to, že neukáže mobil? Podle mě udělali křivé obvinění, pokud opravdu fotky učitelky nemá a neměl. A nevím jestli je správné někoho takto obtěžovat když ani neví kvůli čemu. Přece nemůžu jen tak někoho obvinit, ten obviněný by z toho měl problémy obzvlášť když by se zjistilo, že je nevinný.

cesar
hodnocení

0x

vtip.A procházeli i koš?

ml
hodnocení

0x

Já bych to dobrovolně neukazoval. Ať si tam zjednaji přístup, jak chtěji. Mobily jsou naštěstí nadstandardně zabezpečené tím, že jsou to prakticky osobní doklady, na které fungují všechny možné služby. S foťákem by to bylo horší.

Dneska s úsměvem vzpomínám na prohledávání tašek, co všechno mi z ní vysypaly. Holt učitelky (tehdy soudružky, dneska paní) mají potřebu dokazovat si svojí převahu. Nikdy jsem v tašce neměl vzorný pořádek.

Pokud fotim něco, co neni vhodné fotit, tak určitě ne tak, že se postavim a půl hodiny nařizuju clonu a expozici. Prostě cvaknu a hotovo a možná si toho nikdo ani nevšimne. S mobilem je to o dost jednodušší tím, že slouží spoustě věcí, takže dostanete vynadáno za to, že o hodině četuje nebo co já vím. To jen poučení pro příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]