Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium - psychiatr - je lepší mít střední školu zdravotnickou?

Od: zuzana* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat...nyní jsem v devátém ročníku základní školy a byla jsem přijata na pedagogické lyceum, kam jsem se hlásila. Příští rok tedy nastupuji tam. Na školu jsem se hlásila proto, že je zde předmět psychologie, což na většině jiných oborech není. Myslela jsem, že mi to pomůže, ale proto, že je nutné mít titul MUDr. na to, abych mohla být psychiatr, tak nevím, jestli to byl dobrý výběr střední školy nebo by byla lepší škola se zdravotnickým zaměřením. Byla bych moc ráda za odpověď na mou otázku - Stačil by mi vystudovat tento obor a poté jít na vysokou "zdrávku" nebo by bylo výhodnější přestoupit na jinou střední školu? Předem děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nejlepší je mít gymnázium. První roky jsou na medicíně jsou největší problém např. chemie či biofyzika.
zuzana*
24.05.23 21:40
hodnocení

Děkuji.

liska5
hodnocení

2x

Psychologie je i na jiných středních školách, jen spadá pod ZSV - základy společenských věd a ty jsou v každém ročníku zaměřené jinak: politologie, logika, etika, právo, psychologie,...Na medicinu, pod kterou psychiatrie spadá, budeš potřebovat biologii, chemii, fyziku, matematiku a přijímačky jsou stavěné z učiva gymnázií. Pro Tebe z toho lycea bude snažší jít studovat psychologii. Na ped.liceu už budeš mít základy vývojové, sociální, patopsychologie, a pedagogickou psychologii. Takže trochu jasno, o co jde. Psycholog není lékař, nepředepisuje léky, ale vede člověka s problémy, vyslechne, rozebírá s ním, radí, vede ...Pokud zjistí, že klient je spíš pacient, že to je na medikaci, tak ho pošle psychiatrovi.

zuzana*
hodnocení

Dobře, děkuji Vám.

fram
hodnocení

2x

Pokud vás zajímá psychologie, nemusíte mít MUDr, medicína je hodně těžká škola.V Psychologii můžete pokračovat na filosofické fakultě Univerzity KArlovy např., v případě tohoto plánu jste zvolila pedagogické lyceum dobře. Předmět psychologie si držte poslední dva roky za jedna, někdy pak berou i bez přijímaček (podmínky příjímacích zkoušek se ale mění).

Co musím vystudovat na psychologa?

Psycholog je absolvent pětiletého studia psychologie na vysoké škole (tedy tříleté bc. + návazné dvouleté mgr.). V ČR je to zpravidla absolvent filosofické fakulty nějaké větší univerzity.

ff.cuni.cz/...

zuzana*
hodnocení

Dobře, děkuji Vám mnohokrát.

itik
hodnocení

0x

Psychologie je spousta směrů i šarlatánských. Dneska je psychologie prakticky prosycena esoterickými naukami, co psycholog, to nějaký duchovní žvásty o energiích, pozitivním myšlení, zákonu přitažlivosti nebo dokonce karmě. Buďte ráda za tento směr, snad vám na té škole pomohou se od těchto sr. o(d)prostit.

To snad nemůžete myslet vážně :-D

hodnocení

0x

psychiatr je lékař, tedy k vystudování je potřeba absolvovat medicínu. na medicínu nejlépe připraví gympl. zdrávka naprosto není vhodná škola, není na ní dostatečně do hloubky probrána ani fyzika, ani matematika, ani biologie - tedy tři klíčové předměty, ze kterých se zkoušky na medicínu zpravidla skládají. s pedagogickým lyceem nemám zkušenosti, nicméně pokud vím, tak lyceum je tak trochu osekaný gympl, který je zaměřený k nějaké odbornosti. tipla bych, že tedy lyceum bude lepší volbou, minimálně se toho k přijímačkám budete muset doučit míň, než ze zdrávky. Medicína se studuje na lékařských fakultách, nikoli na "vysoké zdrávce" ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]