Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čj maturita minimální znalost na dostatečnou

Od: kackac odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Otázku mířím na maturanty co už mají ústní češtinu za sebou. Je možné že si vytáhnu knížku, dle osnovy na papíře správně určím lit. druh žánr atd atd ale když se mi zkoušející bude třeba ptát na náhodně věci z knihy aby zjistil jestli jsem knihu opravdu četla a já nebudu schopna odpověďi, mohou mi i tak dát nedostatečnou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono se nebudou ptát, zda jsi knihu skutečně četla. Ty bys měla sama přednést obsah knihy, oni se můžou doptávat pouze na určitě podrobnosti. K tomu je potřeba znát i něco málo ohledně autora, jeho historie a ostatní jeho díla. Celou střední jsem měl z češtiny za 4, u maturity jsem měl usní za 1 a celkově ČJ za 2 (knihu jsem slyšel pouze jako audioknihu).

simona
Obsah knihy? U nás je třeba obsah knihy absolutně nezajímal a klíčové pro ně byla charakteristika postav a zařazeni vynatku do kontextu díla a vždy nám bylo řečeno, že obsah knížky slyšet nechcou. Takže asi nutno podotknout, že každá škola to má jinak. :)

111®
hodnocení

0x
Mohou ale vetsinou se to nedělá pokud nemas za 4 pred maturitou.
kackac
hodnocení

A kdyby pak padla otázka jestli jsem knihu četla? Mám tvrdit že ano? Většinu jsem opravdu četla ale pamatuji si stejně jen takové ty věci co jsou v rozborech a tak se toho trochu obávám...
Na vysvědčení jsem měla vždy 3, nikdy hůř

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]