Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo tvořil ve stejné době jako SHAKESPEARE

Od: trevor odpovědí: 3 změna:

Zdravím, poradíte mi prosím někoho, kdo tvořil v 16. století , nebo na začátku 17 století? Nějak stejně jako Shakespeare?

Tady mám stránku --> cbdb.cz/... --> jenže to upřímně nejsou vůbec lidi, o kterých bych někdy slyšela... a to ani ve škole... jsem docela zracená, už nevím kde hledat. Prosím o radu, děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albert*
hodnocení

3x

Pokud myslíte spisovatele, básníky, dramatiky, kteří tvořily ve stejné době jako William Shakespeare, tak například:

V Anglii: Francis Bacon, Christopher Marlowe, Benjamin Jonson, Thomas Middleton, Edmund Spenser

Ve Španělsku: Miguel de Cervantes, Lope de Vega

Ve Francii: Michel de Montaigne

Na území Čech a Moravy: Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic, Jan Campanus Vodňanský, Daniel Adam z Veleslavína, Karel starší ze Žerotína, Václav Budovec z Budova

Díla zabývající se Astronomií a fyzikou: Galileo Galilei a Johannes Kepler

lojza
hodnocení

0x
Miguel de Cervantes, Erasmus Rotterdamský, Francois Rebelais , Nicolo Machiavelli...
albert*

Erasmus Rotterdamský, Francois Rebelais , Nicolo Machiavelli

Tito pánové žili předtím, než se William Shakesperare narodil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]