Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita - je opravdu tak těžká?

Od: zuzana* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, za 14 dní maturuji a od pondělí jsem se začala učit, ale přijde mi, že věci co jsem se učila vůbec neumím…někdo by mohl říct, že jsem se měla začít učit dříve…ovšem chci podotknout, že jsem se učila v průběhu celých 4 let víceméně na 2-3 + teď ve čtvrťáku nás učitele pravidelně zkoušeli a psali jsme testy z maturitních okruhů a na ty jsem se učila, na některé více, na některé méně, ale každou otázku mám vlastně vypracovanou, tudíž cca vím o co jde v každé otázce…ale stejně mi přijde, že nic neumím a bojím se, že tam vyhořím. :( hlavně čeština a ekonomika, účetnictví a angličtina bude v pohodě si myslím.
Známá říkala, že hodně učitelů jen straší, abychom se na to nevyprdli a něco tam dokázali říct, protože pokud někdo něco neřekne, tak neni co hodnotit a hlavně se prý člověku ty vědomosti vybaví až na potítku, ikdyž měl před maturitou pocit, že nic neumí…pak ale jedna naše učitelka říkala, že se musíme učit a nemám se nechat zlákat kecy typu “maturitu je v pohodě”.
Je maturita opravdu tak těžká? Nebo se to dá v pohodě zvládnout napoprvé, když člověk něco v té škole za ty roky dělal + se na tu maturitu nějak připravoval?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Pokud jste dávala ve škole za ty čtyři roky pozor a vnímala učivo tak u maturity nepohoříte. Důležité je se vždy uklidnit a nebýt ve stresu. Taky jsem si myslel, že maturita bude něco hrozného, ale nakonec to byla pohoda. Jak jsem zmínil pokud jste dávala v hodinách pozor, vnímala učivo a připravovala se na maturitu tak to dáte. Přeji hodně štěstí! *palec2*

mroz
hodnocení

4x

Maturita není těžká pro ty, kdo se na ní připraví. Učitelé nemají v zájmu někoho "potopit", ale když na potítku nic nenapíšeš na papír, tak tě sotva můžou dál zkoušet. Já bych se toho tolik nebál, většina lidí maturitu zvládne hned na poprvé. Hlavní je zkoušku nepodceňovat, to je cesta do pekel.

kmet
hodnocení

2x

Maturita je jako trychtýř, co se na začátku do něj hodí, to jednou dole vypadne. Někdy to drhne, ale stejně to nakonec vypadne.

tom1
hodnocení

1x
Zlatý pravidlo nauč se ke každý otázce říct aspoň 5 vět. Se záchytnýma bodama a to už rozvedes. Není nic horšího když nic neřekneš a nemáš se čeho chytit nebo úplný okno. Ale prostě se nauč opravdu ke každý zpaměti něco říct. Taky je dobrý mluvit pomaleji než to rychlé vychrlit a klidně říct třeba já jsem si vylosovala otázku číslo 5, která se týká ...bla bla a už máš hned půl minuty pryc. Hlavně se neuč stylem do 12.otázky umím perfektně všechno,do 17.čtvrtku a zbytek nic moc to si ještě někdy prectu.nebo se stihnu ještě naučit.

hodnocení

0x

Dobrá zpráva na začátek - většina studentů maturitu -nějak- udělá na poprvé a za pár let už o maturitě budeš mluvit pouze v kategorii mám/nemám (a budeš-li mít, už nikoho nebude zajímat jak).

Špatná zpráva - dost lidí napoprvé propadne, zejména pokud si vytáhnou něco, co neumí a ještě u toho zpanikaří.

Takže když udržíš nervy na uzdě a o všech otázkách budeš vědět aspoň něco a vhodně to podáš, tak nejspíš nepropadneš. (Vím, mnohem snáz se řekne, než udělá ... poslední noc před ní nepromrhej učením (na poslední chvíli už se moc nenaučíš a nevyspalá zombie těžko zaboduje), ale dobře se vyspi a dobře nasnídej)

Když budeš umět půlku otázek na jedničku a druhou ne, tak je to risk jako hod korunou - půl na půl, že neuděláš.

Když budeš umět všechny otázky na trojku a některé na dvojku, tak je to jistota, že prostě uděláš, ať si vytáhneš cokoliv. A na štěstí bude záviset už jen jakou výslednou známku dostaneš - jestli dvojku nebo trojku - ale obojí je výhra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]