Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl studovat soukromou vejšku?

Od: elik odpovědí: 15 změna:
Ahojky, jelikož už jsou doba podávání přihlášek na veřejné školy u konce a mé známky byly na střední vždy propadák, tak bych se vás chtěl zeptat zda se vyplatí studovat soukromou vejšku bez ohledu na obor jen kvůli titulu a odkladu odchodu do pracovního procesu.
O peníze nemám nouze takže jsem schopen klidně dát i několik desítek tísíc za semestr. Soukromou také volím proto protože mám pocit že v jarmím termínu maturit neodmaturuji jak se znám.
Díky, za radu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Neboj. Nikde není psáno, že všichni musí mít vejšku. Nemusí.

Navíc, když nezvládáš střední školu, myslíš, že dáš vysokou?

hodnocení

3x

"Super!" A pokud se Vám náhodou podaří prolézt a školu dokončit, tak doporučuji dráhu politika, tam se jistě uplatníte, takových je tam víc..

Podívejte na Bendu, ten se zdárně ve sněmovně "prosedí" až do důchodu *zed*

asd1
hodnocení

2x

Pokud máš problém odmaturovat tak by tě z VŠ měli vytřídit hned v prvním semestru.. Ovšem za prachy se dá titul získat i tak, dokonce i práva např. ve v Plzni *ua*

elik
hodnocení

Na to se těším

hodnocení

1x

Protože vaše známky byly na střední vždy propadák a počítáte s tím,že v jarním termínu ani neodmaturujete,myslím že nemá cenu jít studovat vysokou školu.Hlavně také s vaším přístupem,že vám nezáleží na oboru,ale jen chcete mít titul.Myslíte si asi,že všechno se dá koupit za peníze.Možná ,že titul někde ano,ale vědomosti ne.

elik

Kvůli studetskému životu plným slev a zábavy

id
hodnocení

1x
I kdyby jste si VŠ koupil, tak hurá s titulem na pracák bez pobírání dávek. Nikdo by vás na pozici s titulem nezaměstnal bez znalostí. Stejně maturu nedáte, tak můžete jít se základním vzdělání na pracák už zítra.
elik
hodnocení

Proč pracák, když mám dost peněz a 3 volné termíny maturity? Když jeden nevyjde tak mám v rezervě ještě 2 :) a co se týče titulu tak ten zvažuji kvůli tomu abych mohl pracovat ve státní správě :D
A představa že bych se rovnou ve 20ti pracovat je nechutná, jelikož mi lidé říkají ať si ještě na práci do 26ti počkám.
:D

hans7
hodnocení

1x
Pokud projdeš nějakou náhodou u maturity, tak pro takové flákače, kteří mají mega problémy už na střední, pak jedině nějaká VŠ pro jelita, typu UJAK či jak se to jmenuje, kde projde snad každá modelka. Jinak mám pro tebe blbou zprávu, když nebudeš makat, úplně na pohodu tě vylejou i ze soukromé - no hard feelings. Učí tam často lidé ze státních univerzit, ti ti nic zadarmo nedají. Máš desítky tisíc na semestr? Super, koupíš si za to akorát to, že tě při troše štěstí přijmou, jeden dva možná tři semestry tě tam nechají plácat a kromě školného od tebe vyberou pěknej paklík na penalizačních poplatcích za nesplněné studijní požadavky, převody předmětů do dalších semestrů, mimořádné termíny atd. Protože takový flink zcela jistě vše nesplní v termínu a bude honit co se dá po všech čertech.
elik
hodnocení

Na VŠO když si připlatíte za 3. termín tak vás nechají projít do dalšího ročníku :D

hodnocení

0x

Proč chcete jít na VŠ, když Vám dělá velké problémy i SŠ?

Očekáváte že se s vašimi vědomostmi a inteligencí stane nějaký zázrak?

elik
hodnocení

Když si na škole připlatíte 3. pokus tak vás pustí zlu zkoušky.
Co když nebude stačit třetí či další a další pokusy?

smode2
hodnocení

0x
Samozřejmě že to má smysl. Velký smysl. Státní školy jsou určeny pro většinovou veřejnost kde se učí zejména jak držet ústa, krok a inkasovat nadávky od nadřízených - to vše za co nejnižší mzdu. Na soukromé nejen vždy projdete, ale naučí vás to nejdůležitější: jak vést lidi, nenechat si dělat na hlavu a hlavně delegovat veškerou práci na podřízené, abyste nemusel nic dělat a přesto vydělával mnohonásobky toho co ostatní *palec*

hodnocení

0x

Já jsem si říkala, že je mi ten Váš přístup ke "studiu"nějaký povědomý *tyty* poradte.cz/... tak to jste měl napsat rovnou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]