Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reditelska dutka

Od: verus odpovědí: 15 změna:
Dobry den,
Syn chodi na nizsi gymnazium a dnes mu prisla reditelska dutka za vlozeni rasisticke poznamky do sdilene prezentace. Prezentace na biologii a on zmenil zito sete na zido sete.( jeste prejmenoval Kontryhel na countryhell) Rozhodne nemel nic menit v prezentaci, ale nechapu co je na tom rasistickeho. Dekuji za rady jak toto resit.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Inu...tomu se říká "dělat z komára velblouda".

Já na tom nic rasistického také nevidím..., ale asi mají nějakého pokrokového ředitele.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, řešit to budete ve škole s autorem důtky, kterému vysvětlíte, že Váš chlapeček není rasista, ale jenom trouba, který chtěl být vtipný. Zdravím!

doplněno 28.04.23 15:49:

Jedno musím přiznat. Country Hell je prostě hodně vtipné, ale bohužel použito na špatném místě. Věřím, že se třída bavila. Synek bude asi třídní kašpárek .

Holt asi fanoušek skupiny Krucipüsk.

zaseja
hodnocení

2x

V tom zito sete nevidím nic špatného, jelikož nevím, co to je, ale kdyby napsal žito seté a místo toho mu vyšlo žido seté, tak by se to dalo vzít jako překlep.

Ale napsat countryhell místo Kontryhel, tam už to vypadá na úmysl, to už asi neokecá.

To sice už neokecá tak snadno, ale zase na tom není nic rasistického.

Na ředitelskou důtku to tedy rozhodně není.

zaseja

S tím souhlasím, to už se židů netýká.

111®
hodnocení

1x
Vidím to na poslední kapku. Asi toho ma na svědomí viic. Řešte se skolou a dozvite se duvody.

smode2
hodnocení

0x

Můžete to řešit s ministrem školství. Napsat mu pěkný a slušný dopis, že by se to mělo prošetřit. Uvést veškerá jména, situace, podrobnosti. Druhou možností je zastavit se za ním do ředitelny, pěkně pozdravit, dát mu knihu Babička od Boženy Němcové a omluvit se mu, že už se to nikdy nebude opakovat. Až Vám bude volat, tak těch pět tisíc v knížce jste zapomněl a jak "někdy bude čas", se pro ně "zastavíte" zpět.

asd1
hodnocení

0x

Ředitel je hyperkorektní píp co dělá z komára velblouda. Jeho předci možná od inkvizice...

Za naše vtipy o židech by naší celou třídu nejspíš zastřelili *smich* Rasistický asi jako Česká soda, reklama na Árijec apod. Svět se v p. obrací *zed*

To první překlep a to druhý pokus o vtip/ slovní hříčku. Křívé obvinění z rasizmu může způsobit vážnou újmu - např. nepřijetí na školu apod. - bude se řešit důtka za rasizmus, ale už ne za co přesně to bylo. Takže toto bych řešil a to důrazně, nejdřív s ředitelem když by to hned nestáhl tak TO pro pomluvu + zveřejnit v médiích, na ředitele si pak budou všichni ukazovat jakej to je trotl.

hodnocení

0x
Spíš bych se nejdříve zeptal ředitele než zde. Tohle mi moc na ředitelskou důtku nepřijde. V tom asi muselo být něco víc.

hodnocení

0x

Njn, nic rasistického na tom nevidím.Je to klukovina, se synem bych promluvila a vysvětlila mu, že dráždit hada bosou nohou se nevyplácí..

radekpatek
hodnocení

0x

Není chyba syna, učitel/ka měla nastavit Read Only (Pouze pro čtení) u souboru. Mimichodem já jsem měl učitela, které byl stará škola, decky před přednáškou otevíral přihlášení na Teams a klikal na ukázat heslo, tak já jsem si to heslo zapamatoval a přihlásil jsem se v Toru jeho účtem a nahrál jsem do jeho souborů prázný soubor s názvem "Byl jsem toť, Fantomas" :).

liska5
hodnocení

0x

Ředitelské důtce předchází důtka třídního učitele. Tu neměl? Kdyby ne, tak porušili postup. Synek asi nebude svatej a tohle zřejmě byla jen poslední kapka. Samotné ty dvě pubertální srandičky, mi připadají málo. Rasismus v tom nevidím, jen snahu na sebe upozornit nějakou koninou.. Takovýho bych si vzala bokem a vysvětlila mu, ať se krotí, že jsou lidi, co čekají, až přestřelí.

bolavanoha
hodnocení

0x

Já bych doporučil sledovat bedlivě chování ředitele a učitele biologie - zda přesně dodržuje předpisy, které má. Např. pozdní přichody do hodiny, předčasné ukočení vyučovací hodiny, zda nenechává děti "po škole", není sporstý, apod. Tělesné tresty užívá? Poctivě zapisovat - prokázat sytematičnost a pak tvrdě udeřit.

No a hlavně ať se chová slušně. Je těžká doba, obvinění z rasismu je dnes často tendenční s cílem někoho diskreditovat. Obrana těžká až nemožná.

liska5

Ředitelskou důtku nemůže dát TU ani ŘŠ jen tak spatra, ta se probírá na poradě, vyjadřují se k ní ostatní vyučující. Teda aspoň před 13 lety tomu tak bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]