Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dát třídní k poslednímu vysvědčení?

Od: jarin® odpovědí: 12 změna:

Krásné ráno!

V pátek si jdu pro vysvědčení ze čtvrťáku a přemýšlím, jestli dát třídní klasicky květiny a nebo ji dát něco hmotného na památku co ji zůstane. Měli jsme ji jako třídní poslední rok teď ve čtvrťáku ale učila nás celý 4 roky a byla hodně v pohodě. Takže když naše třídní odcházela, tak jsem doufal, že to po ní převezme ona.

Ale nevím, co se za takových okolností sluší a patří, co se dává...jestli vůbec něco, nebo jestli se dává až na předávání přímo maturitního vysvědčení?

Děkuji za rady!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já /třídní úča/ dostala na podiu při maturitním plese od třídy houpací křeslo /tehdy kolem tisícovky/. Při předávání vysvědčení většinou květiny, někdy nějakou lepší čokoládu, luxusní přírodní mýdlo a taky nějaké suvenýry ze země, kde byli na zahraniční praxi.. Kdysi od deváťáků velkou knihu Vysoké Tatry s jejich podpisy, neboť jsme tam byli na výletě. A při vysvědčení taky jen květiny.

hodnocení

1x
My jsme dávali velký dárek třídní jako poděkování za celou třídu. Každý osobně pak jen ty květiny. Zkuste se poptat ostatních, jestli by jste nedali něco většího společného.
han

Naprosto souhlasím. My jsme dávali naší třídní dárkový poukaz na týden v lázních pro dva, bylo to za celou třídu a každý se složil (myslím okolo 500). Pak nám dokonce na společný email poslala pozdrav a fotku, s tím že se jí tam moc líbilo.

hodnocení

Oni prý chtějí dát jako hromadný dárek kytku. V tom případě se určitě vyplatí koupit něco hmotnéh, ale přemýšlím co. Objevil jsem na internetu třeba sklenku na víno s věnováním... nevím co má ráda.

velkeanonym
hodnocení

1x

My jsme koupili pár metrů čtverečných v brazilském deštném pralese a darovali. (Proti kácení)

hodnocení

0x

Pokud nebudete kupovat jako třída hromadný dárek, kytku bych nekupovala, sejde se jí kytek hodně a ceny květin jsou také vysoké...

Spíš třeba kvalitní vonnou svíčku, nějaký pěkný diář, lepší čokoládu, atd. Čokoláda řady Pas/...

hodnocení

0x
Tak já jsem učitely kupoval pravý šampaňské, ale otázkou je jak moc jste v pohodě.
galen
Doufám, že to nebyl učitel češtiny... :)
liska5

sasa*
25.04.23 16:21
hodnocení

0x

A proč?

zaseja

Taky nechápu proč by měl něco dávat.

hodnocení

0x

My jsme kupovali zlatý přívěsek. 1978.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]