Nejste přihlášen/a.
Co se stane, když nesplním počet normostran v bakalářské práci? Můžou mě od státnic vyhodit kvůli nesplnění počtu normostran, i když bude bakalářka kvalitně napsaná, ale bude mi chybět pár stránek do minima?
Totálně rostu z toho, jak se tu někdo snaží radit, přitom psal závěrečnou práci na vysoké škole, kde byla schovaná jen v knihovně. Zkrátka to je rada jako z pravěku.
V současné době moderních technologií jsou bakalářské práce online vyvěšené na internetu. Jakýkoliv rýpal si ji může stáhnout a počet NS si překontrolovat. Po odevzdání práce - probíhá online - nahrává se do systému (a pak se také tiskne a odevzdává) automatický program kontroluje duplicitu, tj. jestli autor někde neopisoval. Pokud program vyhodnotí bakalářskou práci blbě, tak je autor označen za plagiátora.
Na drtivé většině vysokých škol jsou striktně dané formální požadavky na práci. Je předpřipravená šablona, do které se bakalářská práce píše. Jsou striktně dané parametry jako velikost písma, font, řádková a rozestupy mezi znaky. Je to pak jedno z kritérií, jak se u bakalářské práce posuzuje, zda to autor byl schopný dodržel nebo je totální poleno a tyhle požadavky ignoroval. Takže s tím takhle čachrovat nejde.
Ještě poopravím pravěký názor ohledně rozsahu bakalářky. 20 NS je v dnešní době běžný rozsah delší seminární práce v průběhu studia. Bakalářské práce mají většinou rozsahy od 50 NS a výše.
Za moji osobu, která psala bakalářskou práci v roce 2017 a magisterkou v roce 2022, a úspěšně je ta osoba obhájila, DŮRAZNĚ DOPORUČUJI DODRŽET MINIMÁLNÍ ROZSAH PRÁCE.
Pravděpodobně se nestane nic. Možná si toho ani nikdo nevšimne, přecejenom normostrany jsou reliktem z doby psacích strojů, 20 normostran neni totéž co 20 dneska používaných stran (zjistěte si parametry normostrany, předpokládám, že takovým šíleným způsobem práci netvoříte). Vhodně zvolený font, rozestupy mezi znaky zvětšené třeba o 5% stejně jako mezi řádky text trochu nafouknou, ten text se pak líp čte. Ale nesmí to být moc vidět. Totéž se dá udělat i naopak, nedávno jsem si lámal hlavu nad nějakým textem, proč jeden odstavec vypadá jinak než druhý (stejný text), až jsem to našel, řádkování 0,95 ale hlavně zůžené mezery, to jsem si vzpomněl, že jsme měli problém se vejít do nějakého stránkového limitu.
Poradil bych se se školitelem, ten by mohl dát rady. Třeba navrhnout, co tam dopsat, jak dotvořit těch pár stránek. Ostatně je to i on, kdo nese kůži na trh, tak se bude snažit pomoct, teda pokud za něco stojí.
Na druhou stranu ta minima bývají dost minimalistická, na bakalářku to snad bylo 20 (pár stránek ve 20 by bylo hodně, v 50 by to nikdo nepoznal). Někde prý měli problém opačný, takže museli nastavovat i maximum a přikazovat oboustranný tisk, protože jim docházelo místo v knihovně a spousta lidí tvořila tlustospisy.
Těžko říct, dneska se ty práce zveřejňujou, takže ona hraje roli i určitá přepo* (nenapadá mě slušné synonymum), v dobách mého studia to sice taky bylo veřejné, ale jenom fyzicky v knihovně, takže se spousta věcí řešila méně.
Jak je to teoreticky (dle nejakych "skolnich radu") nevim, ale prakticky celou BP konzultujete prubezne s vedoucim BP+ ten ji jeste pred statnicemi cte a je seznamen s jejim rozsahem. Tudiz vytknout nekomu nedostatecny rozsah az u statnic (a na zaklade toho pisatele vyhodit) mi prijde jako vylozena schvalnost a lpeni na formalitach...
Otazka je proc to nejakou "vatou" nevyplnit rovnou pred odevzdanim.
Můžou. Byla jsem u státnic, kde dva spolužáky kvůli rozsahu vyhodili. Rozsah si zjistěte na stránkách školy přímo pro konkrétní obor, rozsah se často liší v rámci fakult i samotných oborů - jeden obor může být rozsah min. 30, druhý na té samé fakultě 50. Neraďte se s vedoucím, jak to ochcat, raďte se o tom, co by bylo vhodné přidat, chovejte se dospěle a ne jako fracek, co nedodrží pravidla a ohoho, na to nikdo nepřijde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.