Má učitel právo mi dát test o kterém jsem nevěděl a na téma testu jsem chyběl
Od:tomasvvodpovědí:7změna:
Chtěl bych se zeptat jestli má učitel právo mi dát test o kterém jsem nevěděl a na téma které bylo v testu jsem nebyl ve škole,v den kdy se psal test tak jsem si ho napsal vadí to něčemu?
Má právo, a nešvar je říkat okruhy písemky. Budeš se divit ale písemka může být i z loňské látky, vpodstatě z čehokoliv od začátku školní docházky. Testy jsou o tom co umíš, ne o tom co tě naučili. Život se neptá co tě kdo naučil ale co umíš.
Jak dlouho jste chyběl při opakování látky? Případně během absence ve škole nedopisujete skrze spolužáky sešity/učivo? Vaší jedinou možností je se s učitelem nějak domluvit na opravě testu (pokud budete mít špatnou známku) ale učitel může zadat písemku i těm, kteří chyběli ve škole (při delší absenci je nejlepší si získávat informace/co dělali ve škole/zápisy apod.) Zas je otázkou co bylo příčinou vaší absence, zdali nějaká běžná nemoc nebo zlomené obě dvě ruce, nohy apod.
tomasvv
Chyběl jsem 3 dny měl jsem virózu na spolužaky kontakt mám ale jen na 1 a ten byl také nemocen,nebylo to "opakovaní" byla to nová podkapitola kterou probraly a v pondělí se psal test o kterém jsem vůbec nevěděl už jsem se ale s učitelkou domluvil na opravě ale děkuji za odpověď
Dnes jsou v kontaktu po sítích všichni. Myslím, že nejsi malý, abys nebyl schopen si zjistit, co se bralo. A že jsi o testu nevěděl? To musíš o všech životních zkouškách vědět dopředu? Jako student jsi povinen být připravený, ne čekat, až se dozvíš že bude test a pak se to přes noc nadrtit. (Vždycky jsem to tak dělala, takže vím, že je to kravina.)
Hledáš jen oporu pro svůj pocit ublíženosti. Neučíš se pro testy, učíš se pro sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.