Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou mě vyhodit ze středni?

Od: anonym1 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli mě můžou vyhodit ze střední jestliže docházku plním ale známky mám 3/4

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hans7
hodnocení

2x
Jen kvůli známkám 3/4 určitě ne.

liska5
hodnocení

2x

Za známky ne, to až budeš mít nedostatečné. Nezmiňuješ ale kázeňské přestupky. Pokud jsou proti řádu školy...?

anonym1
hodnocení

mam poznámku za zapomenutí sešitu a třídní dutku za 1 neumluvenou hodnu

lmgify
hodnocení

2x

Ujisti se, že máš neúčast při vyučování vždy včas a řádně (tzn. správným způsobem dle Školního řádu školy, jehož kopie je například na webu školy nebo nástěnce uvnitř budovy) omluvenou.

Za známky se vyhazuje jen na konci roku ( §69 Školského zákona).

Známky 3-4 svědčí o tom, že tě ten obor moc nezajímá (předpokládám, že nejsi dlouhodobě nemocná, nemáš nějaké mimořádné problémy v soukromí apod.)

anonym1
hodnocení

Mám čtyři 4 a jinak 1,2,3 mam poznámku za zapomenutí sešitu a třídní dutku za 1 neumluvenou hodnu(už omluvenou) škola mě docela baví a zajímá ale asi moc těžká chtěla bych proto zustat
učitelé mě z 2 předmětů moc nemusí a to třídní a maturitní předmět dohodli se ze si uděláme schůzku kde prořešíme vyhazov jsem teprv v prvním ročníku a nechtěla bych ukončit studium a jiné školy teď momentálně nejsou žádné
lmgify

> jinak 1,2,3 mam poznámku za zapomenutí sešitu a třídní dutku za 1 neumluvenou hodnu(už omluvenou)

Tohle není žádný velký problém. Možná jestli těch 3 není hodně. Pochybuji, že máš důtku za 1 neoml. hodinu.

> Mám čtyři 4

Tohle je ale ten problém. Ještě záleží, jestli jsou čtyřky z milosti nebo proto, že už to nejsou ani se zahmouřenýma oběma očima slabé trojky. Čtyřky z milosti se totiž lehce můžou změnit na pětky a při třech a více pětkách na vysvědčení už se ani nedělají opravky a je to automatický vyhazov.

Školu sice lze prolézt i se čtyřkama bez strachu na nějaký nechtěný násilný vyhazov ze strany školy, ale učitelé mají oprávněnou obavu, že 4 čtyřky už v prváku se změní na několik koulí ve druháku, tedy že na tu školu nemáš a bylo by tak zbytečné ztrácet další rok na škole, ve které neprojdeš příštím rokem.

Dobrá -- a přiznávám, že v takovýchto případech podle zkušeností na základě předchozích podobných dotazů zde na Poradně zcela překvapující -- zpráva je, že tě škola a obor baví a chceš v něm pokračovat. O to více je zarážející, že nestíháš učivo. Při jedné nebo dvou čtyřkách bych býval doporučil nějaké cílené samostudium, doučování, vysvětlení od spolužáka, jinou učebnici a podobně, ale při 4×4 je problém zjevně někde jinde.

Co je to za školu (gymnázium, SOŠ, učební obor, ...)? Jsou ty čtyřky z obecných nebo odborných předmětů? Dáváš při hodinách pozor? Můžeš se na výuku plně soustředit nebo něco tvoji pozornost vyrušuje? Jak ti to šlo na ZŠ v 8. a 9.třídě?

Jestli se rozhodneš změnit školu nebo obor, tak se podívej, jaké možnosti oborů jsou.

Můžeš teoreticky buď přestoupit na jinou (jakoukoliv) školu (asi nepravděpodobné, vzhledem ke známkám asi neumožňujícím přestup do druháku na té nové škole a do prváku tě přestupem také asi nepřijmou -- zeptej se ale vždy ředitele nové školy!) nebo si můžeš ještě podat přihlášky (libovolný počet) pro druhá a další kola přijímacích řízení na střední školy, kde mají po 1.kole přijímaček ještě volná místa.

Přál bych ti, aby se to nějak vyřešilo. Na to, abychom ti tady dali nějaký návrh na řešení ale nemáme zatím ještě dost informací.

Hodně štěstí!

anonym2
hodnocení

+ mam poznámku za zapomenutí sešitu a třídní dutku za 1 neumluvenou hodnu
ml

To snad ne. To by toho muselo být víc. I tak by to bylo možná podmínečné vyločení. (Ale při podmínečném vyloučení by pak klidně něco takového mohlo stačit, pokud nemáte tátu podnikatele, který si vás platí, jako jsme měli na učňáku, ten kluk tehdy, co ddělal, a podmínku dostal až ve třeťáku, ale nepřestal s tím. Ale vyhodit ho nemohli, jeho táta platil a platil včas, narozdíl od státu, který za většinu nás ostatních platil pozdě.)

Pro vyloučení natvrdo by muselo být něco mnohem závažnějšího než poznámka (navíc za naprostou pitomost) a neomluvená hodina. No ale kdyby neomluvené hodiny (a jiné průšvihy) přibývaly, tak se klidně může stát, že to vyhazovem skončí.

id
hodnocení

0x
Záleží na tom, zda čtverky nemáš ze základních předmětů a to ještě z milosti. Ihned si zařiď doučování a pořádně zaber. To by ti na schůzce o vyhazovu mohlo pomoct.

hodnocení

0x
Za známky určitě ne, ale za kázeňské tresty, nevhodné chování apod. Určitě už ano, ale jestliže máš takové známky a jsi na škole která je zakončena maturitou zvolil bych vybrat jinou školu případně učňák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma neomluvené hodiny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]