Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úzkosti ze školy

Od: jana15 odpovědí: 17 změna:
Dobrý večer,
vím, že nějaký stres ze školy je normalni ale dneska jsem to fakt už nezvládla.
Máma o tom trochu ví ale té jsem jen řekla že se stresuju z testu a tak mi koupila v lékárně léky Persen.
Dříve jsem se ze školy vůbec nestresovala ale teď najednou hodně.
Dneska ráno jsem si vzala radši ten Persen a dobrý ale pak před hodinou o přestávce mě strašně silne bolelo břicho a bylo mi na zvracení až jsem málem šla za učitelkou jestli by nezvolala mámě. Ale nějak jsem to vydržela.
Vůbec nevím co s tím nechci to zažívat ale každé ráno jsem v šíleným stresu a bojím se jít do školy.
Prosím poraďte mi co s tím.
Máma tohle nepochopí, protože říká že to nic není. S tátou se nevidám.
Prosím poraďte. Dekuju moc Jana

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na jakou školu chodíte základka? Případně jaký ročník?
jana15
hodnocení

Chodím do 8. třídy na ZŠ
Z čeho proudí ten Váš stres? Z učitelů že na vás budou křičet, zkoušet, vyvolá k tabuli? Zkuste se s tím někomu svěřit případně najít nějakou odbornou pomoc (psycholog) který by Vám nějakým způsobem pomoct měl. Přeji hodně štěstí
PS: doporučil bych Vam zbytečně nervat do sebe nějaké prášky existují přírodní cesty jak se zklidnit
jana15
hodnocení

Myslím, že ze zkoušení/vyvolání k tabuli nebo testů.
Máte nějaké tipy, jak to řešit přírodně?
Dekuji. Kdyby to nepomohlo, zkusím odbornou pomoc.

p23®
hodnocení

1x

Dobrý večer Jano.

Určitě bych se zamyslela nad tím, co se změnilo ve Vašem životě, ve škole, v rodině a pod., že se nyní tak stresujete. Co Vám nedělá dobře a z čeho máte strach.

Popovídala bych si s maminkou a začala bych na sobě pracovat. Odstranila bych vše, co mi způsobuje nějaké starosti, trápení. Více bych odpočívala, více bych si s maminkou povídala, snažila bych mít pravidelnost (jídlo, odpočinek, spánek). Začala bych cvičit, chodit více ven. Když by bylo potřeba něco řešit ve škole, jistě dostanete od maminky podporu.

Pokud by na mě dolehla úzkost, snažila bych to rozdýchat. Prudce vydechovat, proběhnout se, zacvičit si. Pomáhá to. Zklidníte se. Není čeho se bát. Zkuste to, zvládnete to.

Když se to nezlepší, tak to řešte s lékařem. S užíváním léků nemám žádné zkušenosti.

Držím palce. Bude opět lépe.

jana15
hodnocení

Jediné co mě napadlo je úmrtí mé blízké babičky.A také strachu ze zkoušení a také asi ta nepravidelnost. Dneska si s maminkou popovídám.
Určitě zkusím tu pravidelnost (učení, dělání úkolů,cvičení, jidlo,odpočinek..).
Je pravda, že v tom poslední dobou nemám žádnou rutinu a pokusím se jí dodržovat.
Zacnu více chodit ven, poslední půl rok jsem se stranila lidi po úmrtí babičky. A doma bych mohla cvičit třeba jógu, ta mě baví.
Moc Vám děkuji. Opravdu mi to pomůže.
Prvni začnu asi tou pravidelností.
Jana
p23®

Upřímnou soustrast.

Je Vám asi také smutno po babičce. Je to těžké se s tím jen tak smířit. Babička by Vám dala jistě podporu. Chce to čas. Časem se to zlepší.

Ze zkoušení má strach asi každý, hlavně tehdy, když chceme pěknou známku. Buďte na sebe hodná, chvalte se. Hlavně klid. Zvládnete to. A nedejte se.

Držím moc palce.

jana15
hodnocení

Moc dekuju, vážím si toho *srdce*

hodnocení

0x

Zdravím. A z čeho pramení ten Tvůj stres? Z učiva, ze spolužáků, z učitelů? Je třeba najít příčinu, která Ti způsobuje tyto stavy. Určitě si s mamkou ještě promluv, svěř se jí se vším. Je to Tvůj nejbližší člověk a ona by Ti měla pomoci při řešení problémů. Zvláště, když jde o Tvé zdraví. Pokud problémy budou trvat delší čas, možná by bylo řešení obrátit se na odborníka. Ale každopádně s mámou své problémy a pocity rozebírej.

jana15
hodnocení

Řekla bych, že kombinace všeho, ale nejvíce z těch učitelů.
Dobře, dekuju.
Zkusím to s ní zítra probrat a doufám že to pochopí aspoň trochu.
koko

Kombinace všeho? Jak to myslíš?

A nejvíc z učitelů, zkus to trochu detailněji... máš trému ze zkoušení u tabule anebo když máte písemku, tak se ti chce marodit?

jana15
hodnocení

Ze spolužáků, že se mi budou smát, kdybych třeba něco nevěděla, smát se mi za můj vhled to dělají hlavně holky na tělocviku, jsem hubená a nevím co jim na tom vadí. Z testu, že to pokazim a mamka se na mě bude zlobit. Z učitelů, že na jejich předmět nejsem dobrá a zasednou si třeba ne mě...
Nebo, že se to všechno nestihnu naučit.
jana15
hodnocení

Někdy bych do té školy nejraději nešla, když píšeme písemku, protože se bojím abych to nepokazila.

p23®

Jano, budu tykat.

Že se Ti spolužačky při tělocviku smějí, že jsi hubená.? Nic si z toho nedělej. Budeš stále krásná, štíhlá. Také jsem byla hubená. Že pokazíš test a mamka se bude zlobit? Proč by se zlobila? Naopak by Ti měla být při učení nápomocná. Učitelé si jistě na Tebe nezasednou. Myslím, že jsi velice zodpovědná. Že se nestačíš vše naučit? Stane se, ale je tady snaha. Taky se mi nechtělo do školy, když jsme psali písemky.

Jano, buď v klidu. Kup si nějakou dobrůtku, dělej něco, co Ti udělá radost. Vše se změní. Pokud by někdo ubližoval, tak přitvrď. Nedej se. Není čeho se bát.

Moc zdravím.

jana15
hodnocení

Děkuju Vám moc.
Moc jste mi pomohla. Doufám, že už bude vše lepší a nebudou se úzkosti moc objevovat.
Vždy když jsi přečtu Vaší zprávu, hned se uklidním *srdce*
p23®

Dobrý večer Jano.

Moc děkuji za zprávu. Mám radost. Bude zase dobře. Hlavně klid.

Moc, moc držím palce. Ať se daří. Děkuji za srdíčka. Milé.

zakladkajespica
hodnocení

0x

Ještě bude vzpomínat jaké to krásné bylo na základni. Na vysoké FA CVUT pracují i přes noc, aby všecko stihli. Prostě jiný typ studenského života.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]