Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer Jano.
Určitě bych se zamyslela nad tím, co se změnilo ve Vašem životě, ve škole, v rodině a pod., že se nyní tak stresujete. Co Vám nedělá dobře a z čeho máte strach.
Popovídala bych si s maminkou a začala bych na sobě pracovat. Odstranila bych vše, co mi způsobuje nějaké starosti, trápení. Více bych odpočívala, více bych si s maminkou povídala, snažila bych mít pravidelnost (jídlo, odpočinek, spánek). Začala bych cvičit, chodit více ven. Když by bylo potřeba něco řešit ve škole, jistě dostanete od maminky podporu.
Pokud by na mě dolehla úzkost, snažila bych to rozdýchat. Prudce vydechovat, proběhnout se, zacvičit si. Pomáhá to. Zklidníte se. Není čeho se bát. Zkuste to, zvládnete to.
Když se to nezlepší, tak to řešte s lékařem. S užíváním léků nemám žádné zkušenosti.
Držím palce. Bude opět lépe.
Upřímnou soustrast.
Je Vám asi také smutno po babičce. Je to těžké se s tím jen tak smířit. Babička by Vám dala jistě podporu. Chce to čas. Časem se to zlepší.
Ze zkoušení má strach asi každý, hlavně tehdy, když chceme pěknou známku. Buďte na sebe hodná, chvalte se. Hlavně klid. Zvládnete to. A nedejte se.
Držím moc palce.
Zdravím. A z čeho pramení ten Tvůj stres? Z učiva, ze spolužáků, z učitelů? Je třeba najít příčinu, která Ti způsobuje tyto stavy. Určitě si s mamkou ještě promluv, svěř se jí se vším. Je to Tvůj nejbližší člověk a ona by Ti měla pomoci při řešení problémů. Zvláště, když jde o Tvé zdraví. Pokud problémy budou trvat delší čas, možná by bylo řešení obrátit se na odborníka. Ale každopádně s mámou své problémy a pocity rozebírej.
Kombinace všeho? Jak to myslíš?
A nejvíc z učitelů, zkus to trochu detailněji... máš trému ze zkoušení u tabule anebo když máte písemku, tak se ti chce marodit?
Jano, budu tykat.
Že se Ti spolužačky při tělocviku smějí, že jsi hubená.? Nic si z toho nedělej. Budeš stále krásná, štíhlá. Také jsem byla hubená. Že pokazíš test a mamka se bude zlobit? Proč by se zlobila? Naopak by Ti měla být při učení nápomocná. Učitelé si jistě na Tebe nezasednou. Myslím, že jsi velice zodpovědná. Že se nestačíš vše naučit? Stane se, ale je tady snaha. Taky se mi nechtělo do školy, když jsme psali písemky.
Jano, buď v klidu. Kup si nějakou dobrůtku, dělej něco, co Ti udělá radost. Vše se změní. Pokud by někdo ubližoval, tak přitvrď. Nedej se. Není čeho se bát.
Moc zdravím.
Dobrý večer Jano.
Moc děkuji za zprávu. Mám radost. Bude zase dobře. Hlavně klid.
Moc, moc držím palce. Ať se daří. Děkuji za srdíčka. Milé.
Ještě bude vzpomínat jaké to krásné bylo na základni. Na vysoké FA CVUT pracují i přes noc, aby všecko stihli. Prostě jiný typ studenského života.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.