Nejste přihlášen/a.
já jsem třeba dostal pár po paštěce... ...bohužel tohle osvědčené řešení se v dnešní době jeví jako nehumální...je x generacemi osvědčeno, že jedině fyzický trest je řešení takových problému, protože když dostaneš pár facek budeš si jich asi pamatovat dýl než když ti vyhubuju a budu ti domlouvat
Jestli je ta Paštika myšlena jako hlava, tak do hlavy nemlátit...
Tím zabiješ pár milionů mozkových buněk úplně zbytečně.
Spíš pořádně hadicí nařezat na hýždě Ale samozřejmě jen v odůvodněných případech
) Nicméně dnešní rodiče jsou másla, a samozřejmě se bojí, že je ten parchant udá Takže to chce nařezat tak, aby tam neměl jelita
)
Proč chcete trestat syna? Syna jako rodič, také musíte znát. Znáte také toho učitele? Je to dobrý učitel nebo se ho děti bojí, nebo neumí učit?
Často je chyba právě v učiteli. Těch dobrých učitelů je velice málo.
Záleží na tom, co udělal a kolik mu je let.Asi bych mu řekla,že když má tolik energie,že zlobí,že dnes místo hraní si na mobilu at jde vyluxovat.
To když já jsem chodil do školy, tak jsme tam měli jednoho učitele který za celou dobu nedal ani jednu poznámku.
Když žák při výkladu učiva a nebo v hodině vyrušoval, tak trestal podobným způsobem jak učitel hnízdo ve filmu obecná škola. Ale ne tak drsně. používal k tomu ruce - vlastně prsty.
Žáka který vyrušoval vyvolal k tabuli a říkal tomu "medicína".
Trest byl, že ho vytahal za kotlety a do konce hodiny daný žák už nevyrušoval.
Sice tam byl jeden který tu jeho medicínu dostával skoro každou jeho hodinu.
Tak vytahání za kotlety nebo plácnutí pravítkem (dřevěným) přes ruku si pamatuju taky moc dobře. Bohužel byla jiná doba a nikdo ani neceknul.
Bohužel dnes z trochou nadsázky by takový učitel mohl za takové tresty skončit druhý den v cele předběžného zadržení...
Kolik já toho nastál v koutě čelem ke zdi, i jsme tam klečeli, za pejzy nás pomalu zvedal ze země, pravítkem přes pazoury, 100 x napsat, že nemám zlobit, házet houbou, ...
Jó, to byly časy, když jsem si postěžoval doma, tak jsem dostal ještě pár facek.
A nikdo si na učitele netroufal, jako dneska, dneska je musí poslouchat učitel.
To já pamatuji zase jiného učitele který trestal např. za to, že jsme se honili o přestávce.
trest byl:
jít na půdu přebírat šípky.
Když tak vzpomínáte, řekněte, jak byste se vářili, když by vaši mladí přišli s tím, že kantor vašeho vnuka mlátil, rval mu vlasy nad ušima? Byli byste v klidu a ještě malému přidali? Tak, jak to dělávali naši rodičové víc jak před půl stoletím? Ruku na srdce! Fakt byste souhlasili s tresty a otloukáním vnuka?
Jak bychom se tvářili, kdybychom zjistili, že učitel používá tělesné tresty? Zašla bych za tím kantorem a né do ředitelny, a ze sortimentu jeho tělesných trestů bych si vybrala, které by mohll vůči mému potomkovi uplatňovat a za jaké přestupky..
Málo informací na dobrou radu. Chybí věk dítěte, co provedl, nakolik si uvědomuje, že udělal chybu, ...pak i ten kantor, jak hýří poznámkami.. Jsou poznámky, které pak doma znamenaly nějakého zaracha a nějakou práci navíc. Jsou poznámky, nad kterými jsme se zasmáli. Třeba: Leze do třídy dveřmi. To když jsem prolezla prokopnutou spodní tabulkou dvoukřídlých starých dveří, abych stihla nenápadně proniknout do lavice na začátku fyziky, když jsem se zdržela na chodbě /r.1962/.
Spíš než trestat, vymyslete jak moivovat. Na tresty je vždycky čas. Když je dítě "hodné" bereme to jako samozřejmost. A když vybočí, hledáme tresty. Chvalme, odměňujme, na tresty je vždycky dost času. Je lépe, když dítě chce, než musí ze strachu. Ze strachu hledá lži a tajnosti. Zvláště pak, když je kapku temperamentnější. Chválením zvyšujeme sebevědomí. Tresty zahajujeme hru na sebevědomí, aroganci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.