Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písemná maturita ČJ/AJ - sloh

Od: jarin® odpovědí: 3 změna:

Zdravím Vás,

mám takovou delikátní otázku, protože mě napadlo, že tu mohou být nějací učitelé, nebo maturanti co s tím mají zkušenosti. V češtině i angličtině jsme trénovali na slohovky a v obou případech jsme psali to stejné. V češtině jsme nepsali nic jiného než vypravování a v angličtině zase neformální dopis kamarádovi. Tak jsem si říkal, že třeba učitele už vědí jaké bude zadání a připravují nás na to. Ale předtím, než jsem se chystal zde položit tento dotaz, tak jsem četl na internetu, že dřív to zadání slohovek bylo pro všechny školy stejné, teď si každá škola může určit jaké zadání nebo druh budou psát.

Je tomu skutečně tak? Nemám odvahu se ptát naší učitelů, ale když píšeme dokola furt to stejné, tak je to minimálně podezřelé.

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

0x

podezřelé to je-ale co ti máme odpovědět? Víš všechno.. Nás připravovali na vypravování a pak jjsme psali

úvahu.

ista
hodnocení

0x

Nehledej problémy kde nejsou - zadání u maturity jsou každý rok plus minus podobný (ono taky co jinýho vymýšlet), proto se cvičí to samý dokola. Slohovky v angličtině jsme psali snad už od zimy v prváku a fakt jsem za tím neviděla žádný pozadí, učitelka prostě chtěla, aby jsme to do toho čtvrťáku uměli beze stresu.

Nevím o tom, že by si každá škola vybírala, který zadání studentům předloží, poslední novinka proběhla před pár lety a místo snad deseti témat z češtiny (u slohu) se vybírá tuším ze šesti nebo nějak tak.

liska5
hodnocení

0x

Vnučka zvolila líčení svého oblíbeného místa. Docela únikové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]