Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je agresor?

Od: kamila odpovědí: 27 změna:
Dobrý den.Ve třídě máme spolužáka který všem tvrdí že je šikanován a řeší to i učitelka a rodiče. Například je přestávka, dva kluci sedí v lavici a o něčem se baví.Tento spolužák jde okolo a řekne jim něco sprostého.Oni mu řeknou ať je nechá a on je začne sprostě urážet.Jeden se zvedne a řekne "nech toho nebo jednu chytneš".On se rozběhne ze třídy a křičí že byl napaden. Podobných případů bylo už několik.Vždycky se ale zaměří a uráží ty viditelně silnější kluky. Pokaždé jde o nadávky. Třídní to řeší jako šikanu ze strany těch silnějších.Prý jsou agresoři ti co jsou proti tomuto klukovi. Celá třída jí říkala že on je bezdůvodně uráží a provokuje první,ale prý jsou viníci oni protože se nechali vyprovokovat.On vždy pak tvrdí že to tak nemyslí a že to byla legrace.
Ve třídě máme např. kluka co si skládá písničky a nosí kytaru.Jednou hrál něco svého v areálu školy a tento kluk se prý v nějaké písni poznal (prý hraje o něm) a šel to nahlásit učiteli jako šikanu.Ten učitel si nechal písničku zahrát a řekl že tam nic špatného není.Ten kluk šel tedy za ředitelem a ten napsal tomu zpěvákovi poznámku a řekl že by kytaru neměl do školy nosit.Kluk byl dost naštvaný a řekl tomu druhému že špatně dopadne.Ten to zase nahlásil a byl další problém.
Kdo je vlastně ten agresor? Vždycky se říká že ten slabší, ale ono to tak asi nebude vždy.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slon
hodnocení

8x

Podle popisu je zřejmé, že ten týpek není agresor, ale provokatér. Za mých mladých let se takový jedinci pořešili po škole, bez dohledu případných svědků a nějaká ta odřenina a monokl se dotyčnému doporučila svést na pád z kola. Nikdo není tak blbej, aby to podruhé, potřetí ... nepochopil a našel si jiný koníček.

hodnocení

5x

Inu, dnes je taková zvláštní doba...kdy host vyhazuje vrchního.

Proti podobným pitomostem ve škole jsem jako rodič zkoušel bojovat, ale je to boj s větrnými mlýny.

tj
hodnocení

4x
Bože. Máte mobil? Natočte to a předejde učitelce. Nic jednoduššího k řešení není.
kamila
hodnocení

To jsme udělali a třídní nám řekla že jí nějaká videa nezajímají a ani na ně nebude koukat protože nemáme v areálu školy co natáčet a telefony mají být vypnuté.

proč já tomu stále nevěřím...

ale Vy víte proč, že?

kamila
hodnocení

Milancukrar...myslíte že je důležité čemu věříte? Já sem vložila jasnou otázku a Vy píšete něco co se otázky vůbec netýká. Pokud nechcete odpovědět nebo odpověď neznáte tak nereagujte.
tj
Sám se divím, že to píšu, ale věřím tomu. Také jsme měli jednu učitelku, která nechtěla nic řešit. Potom učitelku obejděte a rovnou řešte s ředitelem/kou. Tohle mi přijde jako taková obrácená šikana (omlouvám se, nemám pro to vhodnější slova). Pokud někdo vyvolává cíleně konflikty, aby je následně řešil žalováním a tím pádem postihy pro ty, kteří se jen brání, to určitě není normální. Dnes je jiná doba, takže bych shromažďoval důkazy a neustále bych problém eskaloval, až dojde na taková místa, kde už se tím někdo bude muset začít zabývat. Násilí bych v žádném případě neradil, platí moje rada viz. výše, pouze konstatuji fakt, že za našich mladých let se "tomuto podobní" pořešili za školou tak, že byl následně pokoj.

zora
hodnocení

3x

"Celá třída jí říkala že on je bezdůvodně uráží"

Říkala neříkala. Pokud v době spáchání toho přestupku (urážek) chlapeček dovršil 15 let, tak s ním můžete dobře vydrbat. Mám to vyzkoušené a chlapečk bude solit $$$ a ještě doma dostane výprask :) Napíši vám přesný postup.

Pokud mu je <15 let, tak nevím, tam by pak asi byla odpovědnost zákonného zástfupce?

zast*
Urážky jsou přestupek?
zora

Jistě, ač to málokdo tuší. Přestupky se mažou po 5 letech, takže cokoliv spáchaného před vymazáním je dle odstavce 5 opakované, tzn. při recidivě v časovém okně 5 let pokuta až do 15 000 Kč.

Důkaz (té urážky) podaný ve formě audio video záznamu je fakticky nezvratný důkaz...

Kdo je agresor?

hodnocení

2x
Za mě je agresor ten kdo druhého fyzicky napadne lidově řečeno dá tomu druhému po hubě
Pokud dotyčný pouze nadává i když sprostě tak se snaží jen provokovat
Řešením je si dotyčnýho vychytat někde mimo školu aby nebyly svědci a dát mu pár po hubě
Ve škole bych si ho nevšímal ignoroval ho a nanejvíš si pořídil pár nahrávek abych měl dúkaz o jeho chování

break
hodnocení

2x
Jsou tací. Nejlepší je úplně ignorovat. Na střední jsme taky měli takovýho spratka. Nejhezčí by bylo dát takovýmu mezi světla, jenže taková zákeřná svině dovede být nebezpečná.
A učitelé často nechcou mít problémy.

hodnocení

1x

Tazateli, tazatelko.

Kdo je vlastně ten agresor? ***to se musí slyšet obě strany, aby šla sdělit pravda.

kamila
hodnocení

Já se ale nesnažím najít pravdu. Já jsem tady napsala o tom spolužákovi a jde mi o to, kdo je v tomhle konkrétním případě ten agresor.

Nikdo spravedlivě nerozhoduje z jednostraného výkladu.

@kamila - Já se ale nesnažím najít pravdu...

... já chci jen potvrdit, že agresor je ten žalujicí spolužák *smich*

kamila
hodnocení

Jedubabicka...Vy si vymýšlíte.Já nikde nepíšu o tom že chci něco potvrdit.
Audiatur ET Altera Pars

p23®
hodnocení

0x

Bude se asi jednat o jedince, který pouze napadá a ubližuje. Má asi sám se sebou problémy, které nedokáže ovládnout. Chce asi také zapadnout do kolektivu, ale neumí to.

kamila
hodnocení

Učitelka nám říkala něco podobného.Že ho nikdo nemá odstrkovat, ale problém je v tom, že to dělá dojem že on sám o to nestojí se ani bavit. Říká, že všichni jsou debilové, čumí jak idioti ačkoliv je vlastně třeba ani osobně nezná. Co jsem se s ním bavila tak mi řekl že on je oproti nám na úplně jiné úrovni. Jedné holce z druhé třídy se líbil a tak ho chtěla pozvat ven.On jí řekl že se spodinou se bavit ani nebude.
Mě připadá že on záměrně konflikty vyvolává tím, že je na všechny okamžitě bezdůvodně sprostý.Já mu říkala proč všechny hned uráží a že díky tomu si dělá nepřátele.On mi řekl ať jdu raději do pr...
p23®

Držím palce. Ať se to zlepší.

devils66
hodnocení

0x
-Kamila
Moc nerozumím tomu proč se ptáte, kdo je agresor, když z vašeho výkladu je to dost jednoznačné.
Ten kluk musí být zřejmě speciální ,když je to i učitelce fuk a všichni na něho dají.
To mi na tom vašem příběhu přijde zarážející.

zora
hodnocení

0x

V jaké třídě základky?

Formálně je agresor ten, kdo páchá FYZICKÉ násilí anebo jím i slovně hrozí tak, že to může vzbudit obavy.

Poraďte těm klukům, ať si toho týpka nevšímají (maximálně ať ho pošlou doprde..) a hlavně ať mu nevyhrožují fyzickým násilím :) Prostě ať se nenechají vyprovokovat. Je přece dost hloupé mu hrozit násilím, chytřejší je mu nabančit mimo školu beze svědků a výhružek!

To vaše video asi nic nedokazovalo, neboli že jde týpek okolo a někomu řekne nějakou sprosťárnu samo o sobě trestné není a nikomu nedává právo ho za to mlátit a nebo mu vyhrožovat že ho zmlátí, to už agrese být může...

Situace, že jde okolo a řekne něco sprostého může být buď cílená provokace anebo porucha typu koprolálie, Turetův syndrom cs.wikipedia.org/... - pokud by měl znaky psychické poruchy, tak by asi nebylo vhodné mu mimo školu nabančit, prostě ho jenom ignorovat a nebo se naučit s tím pracovat...

asda
hodnocení

0x

To není agresor, ale retard. Tak se na něj dívejte a berte ho jako duševně nemocného.

kontrakce
hodnocení

0x

A tohle všechno se děje na základní škole. Povinná školní docházka generuje všechny tyto děti. Stát nutí děti chodit do intituce, kde se jim nelíbí. Jak se ty děti brání? Přece tou šikanou, provokování, udáváním apod. Škola by měla být dobrovolná do té míry, že pokud tam žák nechce být, tak tam být nemusí. A učitel by měl učit jen žáky, kteří o to zájem mají.

asd1
hodnocení

0x
Hajzlik provokatér.. takový za nás mimo školu dostal deku že nevěděl od koho to prilitlo a přešlo ho to.. druhá možnost ignorovat ho a blbeckem se nenechat vyprovokovat. Natočit ho a řešit oznamenim policajtum jako prestupek je dobrý nápad a může to fungovat,na pokuty uslyší hlavne rodice a srovnaj si ho už sami.. je to nesmí línej úředník řešit domluvama,navíc se to může táhnout dlouhou dobu..
zora

Ale to neni "domluvou" jako ze promine, to by musel POSKOZENY ochoten pristoupit na navrzeny smir pri svedecke vypovedi.

Poskozeny musi

1) oznamit prestupek magistratu nebo policii, nejlepe rovnou uz s nahravkou, to lze korespondencne, dale musi

2) dat "souhlas se zahajenim rizeni o prstupku" take staci korespondencne,

3) nasledne bude vyslechnut jako svedek (10-15 minut), kdy pachatel ma moznost byt u toho a klast otazky

Podstatne je, aby byl audio/video dukaz (svedectvi decek nevidim jako moc verohodny dukaz, advokat hajzlika na svedky houkne a je po dukazu), pachateli nejlepe aby bylo 15+ v dobe spachani a aby sam poskozeny nahodou take reciprocn nepachal prestupek vyhrozovanim / mlacenim, protoze za ten je sazba 3x vyssi :)

Nejlepe si pockat az pachateli bude 15 let a pak to na nej hned navliknout s nahravkou, namisto vyhrozovani a deky, okamzite to procesovat, vyslovit souhlas a co nejdrive zahajit rizeni o prestupku..

Jakmile po zahajeni rizeni by to udelal pachatel znova, uz se jedna o novy prestupek a uz bude vyssi sankce.

Vzhledem k tomu, ze ti poskozeni jsou asi mlika a neumi mu nabancit bez vyhrozovani svedku a pak zapirat a zapirat (to uz by davno udelali), tak lze doporucut jen legalni postup viz vyse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]