Nejste přihlášen/a.
Zkuste si váš příklad upravit od dnešního "počítačového"zápisu vzorečků, tedy k násobení používat hvězdičku, správně doplnit závorky, atd, aby bylo zřejmé pořadí výpočtu a také si zkuste hezkou pomůcku www.wolframalpha.com a tam do řádku vložit váš upravený příklad. Pak sem zkuste pro zajímavost dát váš výsledek
Dneska už ani neni nutné jít na to s takovými nástroji (já bych třeba vzal matlab, protože ho mám při ruce a umím to s ním, taky se dá použít excel a spousta dalších programů). Vykreslování grafů má windows 10 v základním příslušenství. V linuxu jsem po tom nepátral, v tom windows jsem to objevil opravdu jen náhodou.
Hlavně je potřeba si ujasnit, jestli to x je v čitateli (i windows to pochopil jako ve jmenovateli), navíc to samé platí o sinu (tam jsem vložil * , ale dopadlo by to stejně)
Jak už správně píše vedle @satam - je to klasická sinusovka ale 3x natažená (protože má argument x/3) a má jen poloviční výšku, protože se všechny hodnoty násobí jednou polovinou před sinusem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.