Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita slohovka z cj

Od: petrvesely odpovědí: 3 změna:

Dobrý podvečer,

Zítra mne čeká písemná práce z češtiny. Doposud jsem byl v klidu protože slohový útvar zprávy (nejjednoduší) jsme psali pořád dokola a jde mi. Kamarád teď ale z posledního slohu co jsme psali "na zkoušku" dostal za 5 protože měl v hodnocení 1B nula bodů. Dočetli jsme se že to je za slohový útvar. Proč přesně dostal 0 bodů když měl zprávu i docela dobře napsanou? Jakože hodnotitel vyhodnotil že např. kvůli podrobným informacím (tématem byl knižní festival) se práce nepovažuje za zprávu ale třeba za popis?

Přiznám se že jsem z toho docela nervózní abych také neměl práci hodnocenou kvůli takové banalitě.

Díky za Vaše vysvětlení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lvicek17*
hodnocení

0x

Dobrý podvečer, jak víše popisuješ. Tak pokud není splněné hodnocení 1B tož je tvar slohového útvaru. Takže když se má třeba napsat dopis, ale napíšeš třeba popis nebo líčení, tak jsi nedodržel slohový útvar a proto může (často je) slohová práce nehodnocena. Jakmile hodnotitel vidí že slohový útvar nebyl splněn tak písemnou práci nemusí ani číst, a to ať může být sebe lepší.

Hodně štětí

hezký večer

liska5

Lvíčku, kontroluj své odpovědi, nota bene v rubrice škola*alene*... výše, sebelepší a 3 čárky

anao
hodnocení

0x
Pozor, nemáš jistotu, že tam zpráva bude. Fakt se neupínej na to, že se naučíš postup jednoho slohovýho útvaru a nazdar. A ano, za nedodržení útvaru máš za daný "oddíl" nula bodů. Často se prý děje to, že místo zprávy studenti napíšou oznámení (a naopak) - a za co body, když nesplnili to, co měli?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma slohove postupy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]