Nejste přihlášen/a.
Takže hlavním kriteriem pro výběr školy je, abyste se mohl bavit a nemusel jít pracovat, na typu školy vlastně nezáleží? "Super přístup"
no...tak ono víceméně takhle to funguje posledních asi 20let...lidi se akorát dělí na ty, kteří to řeknou na plnou hubu a ty, kteří to zaonačí do něčeho sofistikovanějšího...příkladem buď vysoká škola ekonomická a 99% studujících jsou holky...potřebujeme každý rok generovat tisíce vysokoškolsky vzdělaných účetních?
už jsem nestihl edit...další příklad buď třeba ta kauza s těma platama na školách s humanitním zaměřením...to je typický příklad kde se objevuje největší % takových flákačů takové školy jen generují další pro společnost nepotřebné obory..
Pamatuji a není to tak dávno, když firmu s 500 zaměstnanci z ekonomického hlediska měl na starosti jeden inženýr ekonom a dvě ekonomky se střední školou.
V našem městě je také VŠE...a netuším ka se ti studovaní ekonomové každý rok "ztratí" a co dělají...
@martincakl: já si zas pokládám vždycky otázku, jak je možné, že s tolika vysokoškolskými ekonomy kolik tady ta republika má a produkuje...jak je možné, že jsme v takových finančních sra*kách
@krtek6: Já se ani nedivím. Tohle ale ani není otázka ekonomů. Co je třeba udělat je každému normálnímu člověku roky jasné. Podstatná část voličů to tak ale prostě nechce a drtivá většina politiků dle této části obyvatel rozhoduje, bez ohledu na fakt, že je to státní ekonomická sebevražda.
Martine - bohužel krutá pravda současnosti. Zajímavé, že když jsem dohledával nějaká data ohledně mých příbuzných / jedná se o ves kousek za Jarošovem/ tak jsem narazil na přébuzného který dělal rychtáře. Po jeho abdikaci byla volba nového, ale volit mohli pouze muži a dále jen ti, kteří měli ve vsi nemovitost . Tj Ti se snažili o ROZVOJ SVÉ vsi. Bohužel dnes je to trochu / hodně trochu / jinak.
Nejlepší by byla práva
Bůh se rozhodne zjistit jak jsou na tom s učením studenti techniky, medicíny a práv. Pošle tedy svatého Petra aby to zjistil, ten se vrátí a povídá: "To víš Bože, je začátek roku, všichni jenom kalej a chlastaj". Bůh se rozhodne zjistit situaci za měsíc, sv. Petr se vrátí a povídá: "No, medici se učej, technici pomalu začínaj a právníci se pořád jen flákaj." Nakonec chce Bůh zjistit situaci přímo před zkouškovým obdobím. Sv. Petr jde tedy ještě jednou na výzvědy, ze kterých se vrátí a povídá: "Tak Bože, medici to uměj i pozpátku, dají to všichni. Technici, ti už to také umí, o ty bych se taktéž nebál." "No a co právníci?" ptá se Bůh. "Právníci...no... ti nic neumí, jen ...se modlí," říká sv.Petr. Bůh se na chvíli odmlčí a potom povídá: "Tak modlí, povídáš? No tak to jim pomůžeme!"
Pavděpodobně existuje. Stále jsou plakáty v metru, na střídačku s UNYP a několika dalšíma. Na těch plakátech jsou modelky všech barev pleti. Nikdy jsem se o to víc nezajímal, co jsem slyšel, tak v čechách neni soukromá vysoká škola, která by měla nějaký lepší zvuk pokud jde o diplom z ní. Je to právě tak, že soukromé školy jsou pro ty, co nemaji na to dělat státní a diplom z nich je k ničemu.
Romistika. Stačí se naučit trochu cikánsky a pak napsat disertačku na téma, že většina vrcholných vynálezců (Newton, Einstein, Tesla) byla ve skutečnosti cikánského původu. Titul je jistý. Na fakultě nachytáte spoustu užitečných známostí z řad kavárenských pravdoláskařů, kteří budou mimé jiné i mezi oponenty a nástup do práce pak bude možné odložit na nikdy. Je tam jediná nevýhoda, respektive byla - možná to už neplatí - je požadována tříměsíční terénní práce v cikánské osadě na východním Slovensku. Ale i zde půjde jistě uplatnit obálková metoda.
Slyšel jsem různé legendy o zemědělce v Suchdole, ale netuším, co je na tom pravdy.
Rozhodně se vyhněte čvutu, matfyzu a všcht, to je taková svatá trojice v Dejvicích (ale zase koleje strahov jsou jedna velká kalírna a nepochybně i ostatní areály).
Nepíšete o jakou část republiky vám jde.
Ale obecně na každé škole to žije, ostatně ono 14 neděl se nedělá prakticky nic, pak přijde zkouškové šestinedělí a to teprve je ta pravá zábava, teda hlavně pro učitele. Teda slyšel jsem akorát o medicíně, že tam taková zábava neni. Prý se tam dobře učí na zkoušky, zejména o zkouškovém je tam absolutní klid. (No ale všichni známe tu penta- nebo kolika- logii o básnících, která vykresluje poněkud jiný obrázek.) Ale jinak ostatní školy si troufám tvrdit, že na tom budou stejně, prostě tohle ke studentskému životu patří a kdo se toho neúčastní je vnímán jako divný a vždy bude stranou kolektivu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.